Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Ciolacu: Cred că starea de alertă nu mai trebuie prelungită. Poate ar fi fost oportun să avem o stare de urgenţă pe energie

Ciolacu: Cred că starea de alertă nu mai trebuie prelungită. Poate ar fi fost oportun să avem o stare de urgenţă pe energie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că starea de alertă pentru pandemie nu mai trebuie prelungită în ţara noastră.

"Nu am avut discuţia cu domnul Rafila, dar în schimb pot să vă spun părerea mea foarte sincer. Cred că starea de alertă nu mai trebuie prelungită pe teritoriul României. Poate ar fi fost oportun, în cazul în care nu am fi găsit o soluţie în zona de energie, să avem o stare de urgenţă pe energie, dar starea de alertă pe pandemie părerea mea este că nu mai trebuie prelungită. Nu am avut această discuţie (cu premierul - n.r.), v-am spus părerea mea, nu am discutat nici cu domnul Rafila. Când eram în Opoziţie, tot timpul am comentat că eram tot timpul defazaţi de restul Europei. Cred că trebuie să intrăm în aceeaşi logică ca restul Europei", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului, întrebat dacă PSD consideră că ar mai trebui prelungită starea de alertă.

Acesta a susţinut că România probabil că a depăşit restul Europei la imunitate colectivă prin îmbolnăvire, românii nefiind vaccinaţi în număr mare ca restul Europei.

"Nu (suntem la fel de vaccinaţi ca restul Europei - n.r.), dar avem o imunitate pentru că ne-am îmbolnăvit, cred că depăşim restul Europei. În Bucureşti deja mi se pare că s-a depăşit 85% şi ştiţi foarte bine că am fost unul dintre cei mai mari susţinători ai vaccinării. (...) Asta e realitatea, nu că este un succes imunizarea prin boală. (...) E foarte greu să recâştigi credibilitatea românilor după un şir întreg de gafe şi de necomunicare într-o zonă de pandemie", a adăugat el, citat de Agerpres.

Întrebat în ce context ar trebui să se declare stare de urgenţă pe energie, preşedintele PSD a spus: "Dacă nu se găsesc reguli şi vedem că încă nu au fost impuse contractele bilaterale şi nu se acţionează şi pe aceste zone - dar, repet, mă bucur că premierul a împărtăşit multe din propunerile PSD, făcute de atâtea luni, dar niciodată nu e prea târziu -, în cazul în care nu se găseşte aşa ceva, logic ar fi fost o stare de urgenţă. Sper să nu ajungem acolo. (...) În starea de urgenţă se suspendă contractele şi ai fi putut să câştigi timp ca să reaşezi piaţa. Sperăm că prin acest act normativ să nu fie necesar". 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus