Luni,
15.08.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Compania de modă Prada face o nouă tranzacție pe piața sibiană și cumpără o fabrică de încălțăminte

Compania de modă Prada face o nouă tranzacție pe piața sibiană și cumpără o fabrică de încălțăminte

Celebra companie de modă și produse de lux Prada a devenit singurul proprietar al fabricii de încălţăminte Hipic Prod Impex de la Sibiu, România, după ce a cumpărat pachetul de 20% de la antreprenoarea locală Andreea Sabău.

România nu este singura piaţă unde grupul a făcut astfel de mutări anul trecut, arată un document al grupului, unde nu apare însă valoarea fiecărei achiziţii, informează Ziarul Financiar.

Într-un alt document al grupului Prada apare informaţia conform căreia între 2019 şi 2021 compania a investit 80 mil. euro în producţie, mai exact în achiziţii strategice pentru „o integrare mai bună pe verticală“.

Prada are în total 23 de unităţi de producţie, dintre care 20 în Italia şi câte una în Marea Britanie, Franţa şi România. Pe plan local, grupul dezvoltă o nouă fabrică. Hipic Prod Impex a încheiat 2020 (an marcat de pandemia de COVID-19) cu afaceri de 28 mil. lei, în scădere faţă de 45 mil. lei în anul anterior. Declinul poate fi pus pe seama pandemiei care a dus la închiderea temporară a magazinelor fizice şi la limitarea libertăţii de mişcare.

Faptul că oamenii au stat mai mult acasă i-a determinat să investească mai puţin în modă. Datele pe 2021 nu sunt încă disponibile, mai arată sursa citată.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus