Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Prima ediție a Târgului de Mărțișor la Muzeul Astra, în acest final de săptămână

Prima ediție a Târgului de Mărțișor la Muzeul Astra, în acest final de săptămână

În acest weekend, reprezentanții Muzeului Astra ne invită la un eveniment special pregătit pentru începutul primăverii. Târgul de mărțișor, aflat la prima ediție, aduce pentru sibieni mărțișoare artizanale care vor fi expuse în perioada 26-28 februarie, între orele 10-17.

Pe lângă mărțișoarele expuse, vizitatorii care trec pragul muzeului în weekend-ul acesta, vor avea ocazia să-și creeze propriul mărțișor cu ajutorul meșterilor și artiștilor.  

„Lasă frumusețea primăverii să te cuprindă-n gesturi! Hai pe la noi să îți faci un mărțișor după cum îți dorește sufletul într-o serie de ateliere creative de mărțișor! Te ajută meșteri și artiști care se pricep de generații să croiască simbolul ce leagă-n fir alb-roș` puritatea și vitalitatea din natură! De vrei, ai de ales apoi din fel de fel de mărțișoare artizanale expuse aici la prima ediție a Târgului de Mărțișor de la Muzeul ASTRA. Ei bine, următorul pas este să surprinzi, desigur, pe cea/ cel pe care o/ îl iubești. Sau puteți veni împreună în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la Târgul de țară, să vă bucurați împreună de primul târg al primăverii ASTRAle.”, este mesajul transmis  de reprezentanții Muzeului Astra.

Practicile culturale asociate Mărţişorului au fost înscrise de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, în urma candidaturii unui dosar multinațional (România, Bulgaria, Macedonia și Republica Moldova). Simbol al primăverii și al protecției în satul tradițional, Mărțișorul împletește două importante elemente: puritatea – prin culoarea albă și vitalitatea – prin culoarea roșie. Luna martie este reprezentată de momentul în care natura renaște, aducând înapoi frumusețe, iubire și căldură. Omenii obișnuiau să își dăruiască mărțișoare sub funcția magică de a purta noroc și a aduce sănătate.

Sursă foto: Muzeul Astra

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus