Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Bilanţul tragediei din oraşul brazilian Petropolis a urcat la 181 de morţi, dintre care cel puţin 30 sunt copii

Bilanţul tragediei din oraşul brazilian Petropolis a urcat la 181 de morţi, dintre care cel puţin 30 sunt copii

Ploile torenţiale care s-au abătut asupra oraşului brazilian Petropolis, situat în regiunea Rio de Janeiro, au provocat deja 181 de morţi şi 200 de răniţi, în urma celei mai grave tragedii climatice din această zonă, relatează marţi EFE, citat de Agerpres.

Furtunile au provocat începând de marţea trecută inundaţii şi alunecări de teren masive în fosta capitală imperială braziliană, unde sute de persoane sunt date dispărute, potrivit Corpului de Pompieri.

Este vorba despre cea mai gravă tragedie climatică din Petropolis, care a mai trecut prin episoade similare în 1988 şi 2011, când şi-au pierdut vieţile zeci de persoane.

Peste 500 de pompieri acţionează în zonă încercând să localizeze victimele, deşi operaţiunile au fost întrerupte din nou luni dimineaţă din cauza ploilor şi a vântului puternic şi au fost reluate de abia după-amiază.

Printre cei 181 de morţi figurează cel puţin 30 de minori.

Primăria din Petropolis, un oraş aflat la 70 de kilometri distanţă de Rio de Janeiro, a informat că în noaptea de duminică 114 persoane au fost înmormântate în cimitirului oraşului.

Deocamdată, echipele de salvare au reuşit să scoată din noroi şi dărâmături 24 de supravieţuitori, care au fost transferaţi la spitalele din regiune.

Aproximativ 870 de persoane au fost evacuate şi primesc asistenţă socială în unele centre amenajate în oraş, precum şcoli şi biserici.

Mai multe state braziliene au trimis întăriri pentru a ajuta departamentul de pompieri din Rio de Janeiro în cadrul operaţiunilor de căutare a persoanelor dispărute şi de curăţare a grămezilor de nămol şi moloz.

Precipitaţiile de marţea trecută au fost cele mai abundente înregistrate după anul 1932 în Petropolis, o atracţie turistică din regiunea deluroasă a statului Rio de Janeiro supranumită "Oraşul imperial", întrucât a fost destinaţia estivală preferată a curţii regale braziliene în secolul al XIX-lea.

Ploile diluviene au provocat numeroase alunecări de teren şi inundaţii în diferite puncte ale oraşului, precum şi viituri care au distrus totul în calea lor. În mijlocul săptămâni trecute a plouat din nou torenţial, provocând noi inundaţii şi agravând situaţia tragică din acest oraş care încearcă cu greu să revină la normalitate.

foto BBC.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 494

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus