Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
25°C

PNL va propune în coaliţie prelungirea compensării facturilor la energie şi în aprilie. Pact pe energie până în anul 2026

PNL va propune în coaliţie prelungirea compensării facturilor la energie şi în aprilie. Pact pe energie până în anul 2026

PNL va propune, marţi, în şedinţa coaliţiei, prelungirea compensării facturilor şi în aprilie, potrivit unor surse liberale citate de Agerpres.

De asemenea, liberalii cer pact pe energie până în anul 2026, prin care o sumă fixă să fie investită anual în acest domeniu.

Luni, premierul Nicolae Ciucă a prezentat, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, stadiul discuţiilor şi analizelor Guvernului privind soluţiile la problema creşterii preţurilor din zona energiei.

El a avut, la Palatul Victoria, o nouă întâlnire cu membri ai Cabinetului pe tema gestionării efectelor creşterii preţurilor la energie.

Măsurile discutate în Guvern sunt pe termen lung şi sunt conforme Directivei europene adoptate la finalul anului, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Parlament.

"Lucrăm pe mai multe scenarii, dar nu vrem să rezolvăm o problemă de două-trei-cinci luni. Vrem o soluţie pe un termen mai lung şi atunci e clar că ea trebuie să înglobeze mai multe ministere: Ministerul Energiei, ANRE-ul şi Finanţele, vizavi de impozitări, şi Ministerul Muncii, Ministerul Agriculturii şi Ministerul Economiei, pentru că ne gândim şi la investiţiile care vor fi", a afirmat el.

foto depositphotos.com

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 336

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus