Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Școala Nr. 4 din Sibiu se extinde. O clădire nouă cu opt săli de clasă și o sală de sport

Școala Nr. 4 din Sibiu se extinde. O clădire nouă cu opt săli de clasă și o sală de sport

Primăria Sibiu pregătește un proiect de extindere al Școlii Gimnaziale Nr. 4 din Sibiu. Proiectul este trecut în paginile unei hotărâri de Consiliu Local și urmează a fi supus aprobării. Se are în vedere construirea unei clădiri care va avea opt săli noi de clasă. Valoarea proiectului este de peste 16 milioane de lei și vor fi accesate fonduri europene. Stadiul actual este acela de aprobare a bugetului alocat.

Extinderea Școlii Gimnaziale Nr.4 din Sibiu va fi supusă probării în Ședința Ordinară a Consiliului Local din Sibiu care va avea loc joi, 24 februarie. Investiția are ca obiectiv sporirea numărului de locuri din școlile din municipiul Sibiu prin construirea unui corp de clădire care va putea găzdui opt săli noi de clasă și o sală de sport.

„Structura propusă la sălile de clasă face ca spațiul propus să iasă din rigurozitatea sălilor de clasă clasice formate din trei travei bine delimitate prin grinzile vizibile. Sălile de clasă propuse nu au structura vizibilă și au o înălțime liberă de 3,40 metri. Sala de sport propusă cuprinde un teren de baschet și/sau volei unde copiii pot practica sportul în echipă care îi ajută la dezvoltarea lor psihologică și fizică”, se arată în hotărâre.

Școala Gimnazială Nr. 4 din Sibiu are 920 de preșcolari și elevi, la cele două secții – română și germană maternă. Potrivit proiectului capacitatea extinderii școlii este de maxim 240 de locuri și a fost determinată ținându-se cont de suprafața de teren disponibilă și având în vedere cererea de locuri în cartierul în care se va construi corpul de școală.

Clădirea ce este propusă pentru construire va avea două niveluri și o suprafață construită de 1.110 metri pătrați. Va fi o clădire care va adăposti opt săli de clasă, o sală de sport, un corp de acces și legătură și un subsol special pentru spații tehnice.

Extinderea școlii se va face prin atragerea de fonduri europene.

În momentul de față stadiul este în faza de aprobare a documentației tehnico-economică, a indicatorilor tehnico-economici și a descrierii sumare a investiției.

Valoarea totală a proiectului este de 16.256.166 lei cu TVA.

Foto ilustrativă: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Ion

Acum 2 ani

Iar, chipurile, se apuca onor primăria să construiască scoli. Au început la Sc. Gimnaziala nr.6( N.Iorga) o extindere exact pe sali de clasa și sala de sport și construcția este abandonată . Alo , Primăria Sibiu, va mai bateți joc de copiii noștri ?! Acești copii țin ore de sport la 4-5 grade afara, cu burniță pe ei. Astea sunt condiții ? Direcțiunea scolii doarme. Ce aveți de gând ?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus