Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
10°C

Percheziții în Alba, Sibiu și Mureș la un ocol silvic și 5 firme bănuite că ar fi implicate în tăieri ilegale de lemne

Percheziții în Alba, Sibiu și Mureș la un ocol silvic și 5 firme bănuite că ar fi implicate în tăieri ilegale de lemne

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, au efectuat miercuri 9 percheziţii, dintre care 6 în județul Alba, 2 în județul Mureș și una în județul Sibiu, la persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual.

La data de 23 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, au efectuat 9 percheziţii, dintre care 6 în județul Alba, 2 în județul Mureș și una în județul Sibiu, la persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual.

Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie 2018 - ianuarie 2021, reprezentanții ai 5 societăți comerciale și ai unui ocol silvic ar fi emis 376 de avize de însoțire a materialului lemnos, pentru 6.159 de metri cubi de material lemnos, având un conținut necorespunzător din punctul de vedere al cantităților transportate, dar și în ceea ce privește destinația. 

Faptele ar fi fost săvârșite cu scopul de a da o aparență de legalitate provenienței unor cantități de material lemnos, care ar fi fost tăiat și transportat ilegal. 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate documente utile anchetei. 

În cauză, cercetările sunt continuate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus