Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Prima companie din Sibiu care oferă găzduire pentru refugiații ucraineni: ”ce se întâmplă acum nu este un film la televizor”

Prima companie din Sibiu care oferă găzduire pentru refugiații ucraineni: ”ce se întâmplă acum nu este un film la televizor”

Reprezentanții Modular Plus, o companie din Sibiu specializată în construcții modulare, anunță faptul că pune la dispoziție spații de cazare, hrană și, la nevoie, transport de la graniță pentru ucrainenii nevoiți să își părăsească țara atacată de Rusia.

În timp ce autoritățile centrale și locale reacționau, cel mult, declarativ, acțiunea umanitară a conducerii Modular Plus a fost demarată încă din prima zi de război. Reprezentanții companiei au luat legătura cu Crucea Roșie și au început pregătirile pentru amenajarea spațiilor în care să poată fi găzduiți refugiați ucraineni. ”Facem un inventar acum împreună cu colegii, să vedem ce spații avem disponibile, inclusiv acasă și la firmă. Suntem în contact și cu Crucea Roșie. Probabil vom putea oferi găzduire pentru un număr de cel puțin 20 de persoane”, declară Florin Ianul, cel care deține și conduce compania sibiană, pentru cititorii Turnul Sfatului.

”De ce am luat această decizie? Pentru că suntem oameni, pentru că și noi știm poveștile bunicilor noștri, care au trăit același lucru și știm ce înseamnă. Ce se întâmplă acum nu este un film la televizor, sunt lucruri reale”, Florin Ianul, administratorul Modular Plus SRL

Citește și:

Cel mai mare angajator din Sibiu oferă ”locuri de muncă adecvate” ucrainenilor care fug de război

Logistica la care lucrează reprezentanții Modular Plus presupune și transportul refugiaților, dacă acest lucru se impune. „Dacă este nevoie vom asigura și transportul refugiaților la Sibiu. Logica este următoare: avem niște spații pe care le putem disponibiliza, atât containere modulare, cât și la noi acasă și alte spații. Dacă e nevoie, ne deplasăm noi cu mașinile să aducem oamenii pentru a-i caza”, mai descrie Florin Ianul.

Florin Ianul (dreapta), administratorul Modular Plus, nu este la prima acțiune umanitară. Foto: Facebook / Ionel Olgan

Angajații companiei vor asigura, printre altele, inclusiv acțiuni educative pentru copii refugiaților, dacă va fi nevoie.

Comenzile care nu sunt urgente, puse în așteptare

Conducerea companiei sibiene a luat decizia de a pune în așteptare, deocamdată, proiectele de furnizare de construcții modulare care nu sunt urgente sau sub alte clauze similare. ”Ne cerem scuze clienților noștri, dar trebuie să redirecționăm toate comenzile care nu sunt «obligatorii sau urgente» către familiile ucrainene care au nevoie de sprijin. Vom organiza o tabără de refugiați în spațiile noastre, unde vom furniza energie, mâncare, adăpost, cărți etc civililor din Ucraina care au nevoie de ajutor”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a companiei. Mesajul a fost publicat în limba engleză, joi seara, pentru a ajunge la cât mai multă lume, și include și îndemnuri către alți antreprenori și corporații pentru a se implica în acțiuni umanitare.

Nu este pentru prima dată când cei de la Modular Plus se implică în acțiuni umanitare. Conducerea companiei a mai colaborat cu reprezentanții Crucii Roșii pentru sprijinul persoanelor defavorizate și a donat inclusiv construcții modulare pentru a oferi adăpost celor fără casă. Totodată, compania a sprijinit cu astfel de construcții și spitalele din Sibiu la debutul pandemiei de coronavirus.

Printre proiectele publice în care Modular Plus a fost implicat la Sibiu se numără finalizarea lucrărilor la Lacul lui Binder sau amenajarea de construcții modulare la Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” și Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Urmăriți imagini live cu desfășurarea războiului din Ucraina aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Gheorghe

Acum 9 luni

Poate sare biserica cu ajutoare, vand masinile scumpe si se mobilizeaza exemplar, hai ca se poate cu putina vointa. Hai marele alb, da ordin de mobilizare
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion

Acum 9 luni

Un alt oportunist demagog care a găsit momentul să-și facă publicitate. De ce nu angajează români care nu au unde să muncească, nu este un gest umanitar, nu, nu dă bine la presă?
Raspunde

TELEMAN Constantin și Ana

Acum 9 luni

Dumnezeu să vă binecuvânteze toată viața, d-le Ianul, împreună cu familia și cu toți care vă sunt alături ! Doamne'ajută !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus