Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță: ”Ducem ajutoarele voastre la ucrainieni!”

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță: ”Ducem ajutoarele voastre la ucrainieni!”

Prin intermediul biroului de europarlamentar din Sibiu și din alte trei orașe, Nicu Ștefănuță a demarat o campanie umanitară pentru ucraineni.

”Birourile mele europarlamentare din țară sunt gata să primească ajutoare pentru refugiații ucrainieni și persoanele dislocate care sunt încă pe teritoriul Ucrainei sau al Republicii Moldova. Am vorbit cu foarte mulți voluntari. Ei îmi spun așa: în vamă sunt în acest moment mulți oameni care vor să ajute. Ajutorul trebuie organizat și coordonat, iar societăți precum Crucea Roșie sau ISU centralizează nevoile refugiaților”, anunță Nicu Ștefănuță printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

El îndeamnă românii care doresc să sprijine țara vecină să ducă donațiile la birourile de europarlamentar din Sibiu, Cluj, Constanța și Craiova, de aici urmând a fi transportate la cei care au nevoie.

Citește și ZIUA 3. RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rușii au lansat rachete în Kiev. Un zgârie-nor a fost lovit

”De ce au nevoie oamenii? Marea parte a refugiaților sunt femei și copii, având în vedere ordinul de încorporare al bărbaților și excepțiile limitate de la acesta. Oamenii au nevoie de alimente, dar MAI ALES de: medicamente, siropuri, antinevralgice, pastile anti stress, chiar și antibiotice, absorbante, hăinuțe pentru copii, scutece, piureuri pentru copii, saltele, plăpumi, obiecte de igienă”, descrie Nicu Ștefănuță.

Adresele birourilor

Sibiu, Strada Turnului 12, tel: +40 757 078 090

Cluj-Napoca, Strada Ploiești 31, tel: +40 746 077 630

Constanța, Bulevardul Mamaia 39, tel: +40 731 858 319

Craiova, Strada Frații Buzești 12, tel: +40 757 874 909

Birourile sunt deschise de luni până vineri, între orele 9-17

Europarlamentarul sibian arată că alături de echipa sa a luat legătura cu mai multe companii de transport, cu ajutorul cărora ajutoarele să fie trimise inclusiv în Ucraina. ”Mulți refugiați nu vor să părăsească teritoriul ucrainean. Astfel, o provocare este de a-i ajuta acolo unde sunt. De a ajunge cu ajutoarele până la Cernăuți sau Republica Moldova. Haideți să ajutăm Ucraina! România este solidară, România este generoasă, România este umană”, mai îndeamnă Ștefănuță.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Asen

Acum 7 luni

Jos labele de pe aceasta campanie umanitara mizerabililor. Nu faceti nimic pentru acesta tara si pentru nimeni. Totul e pentru imaginea voastra si interesul personal. Respect cetatenilor simpli care s-au mobilizat si au ajutat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus