Marţi,
29.11.2022
Partial Noros
Acum
-4°C

ZIUA 3. Ucrainenii din Odessa trebuie să stea în case între orele 19 și 6

ZIUA 3. Ucrainenii din Odessa trebuie să stea în case între orele 19 și 6

Rusia continuă atacurile asupra capitalei Ucrainei și în această dimineață. După o noapte încununată de rezistența ucrainenilor în fața atacului inamicului, la scurt timp după ce a răsărit soarele, rușii au lansat rachete în Kiev.

Ora 19:30. În Odessa, oamenii nu mai au voie să iasă din case în intervalul orar 19-6, anunță dumskaya.net. Fără învoire specială, ucrainenii trebuie să stea înăuntru între aceste ore, la cererea autorităților, care au dreptul să verifice documente și, dacă este necesar, să inspecteze autovehicule sau bagaje.

De asemenea, pentru a respinge un aşteptat atac rusesc de amploare asupra capitalei ucrainene Kiev, autorităţile spun că au distribuit numeroase arme locuitorilor, iar Primăria Kievului a anunţat sâmbătă o interdicţie de circulaţie până luni la ora 08:00 pentru populația generală.

Ora 18:40. Un bombardament rusesc în Donbas a provocat 19 morţi şi 73 de răniţi în regiunea Doneţk din estul separatist al Ucrainei, potrivit administraţiei regionale ucrainene, anunță Agerpres, care citează Reuters.

Ora 17:29. Cea mai mare parte a trupelor ruse angajate în ofensiva către Kiev sunt la circa 30 de kilometri de centrul oraşului, a anunţat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării, care a făcut referire la rapoarte ale serviciile de informaţii, confirmând totodată că armata ucraineană opune o rezistenţă puternică în faţa trupelor ruse.

Ora 14:08. În cele trei zile de război, 198 de ucraineni au fost uciși, inclusiv trei copii. De asemenea, 1.115 persoane au fost rănite, printre care și 33 de copii, potrivit lui Viktor Lyashko, ministrul sănătății din Ucraina, relatează dumskaya.net.

Doi sabotori ruși au fost prinși la Odessa. Cei doi fotografiau echipamentul militar și infrastructura punctului de control. În timpul detenției, sabotorii au distrus telefonul cu care ar fi făcut fotografiile. Au fost predați poliției, anunță sursa citată. 

Ora 11:46. SRI Rep. Moldova interzice accesul locuitorilor la două platforme online care promovează propaganda rusă. Unul din site-uri este Sputnik.

Ora 11:00. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a filmat în această dimineață pe străzile din Kiev, îndemnându-i pe ucraineni să nu depună armele şi să apere capitala ţării în continuare, așa cum a făcut-o chiar și el în ultimele zile. Conducătorul Statului a refuzat să părăsească Ucraina și luptă cot la cot cu restul lumii.

Zelenski le spune oamenilor să nu creadă informațiile false potrivit cărora el le-ar fi cerut ucrainenilor să se predea.

Ora 10:47. Forțele armate ale Ucrainei au reușit să protejeze centrala electrică a Kievului, de ocupare rusească. Centrala este în siguranță acum, anunță Ministrul Energiei din Ucraina, Herman Halyshchenko. Muncitorii au părăsit depozitul în care se ascundeau și s-au întors la muncă.

Foto: Facebook/Герман Галущенко

Ora 9:00. Capitala Ucrainei a fost bombardată în această dimineață. Una din rachete a lovit un bloc înalt, însă din fericire nimeni nu a fost rănit. Oamenii au reușit să părăsească apartamentele înainte de impact, relatează dumskaya.net.

Ora 6:14. Forțele aeriene care păzesc Odessa au reușit să respingă un atac aerian, în această dimineață. Tentativa de atac a început la 5:46 și a durat câteva minute. Vehicule de teren și aeronave de luptă au fost implicate în desfășurarea de forțe. 

Nu au fost raportate victime.

Ora 2:35. Civilii din Kiev s-au ascuns și azi-noapte de rachete și bombardamente. Marea majoritate a celor care se ascund în pivnițe, buncăre sau la metrouri sunt femei cu copii și bătrâni.

Într-una din stațiile de metrou care este folosită acum pe post de buncăr s-a născut un copilaș.

Foto: dumskaya.net

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Vaccinatu'

Acum 9 luni

Cristinuța, față "școlită" într-ale gazetariei pe la o fabrica de diplome, e zgârie nori, nu zgârie nor, că n-are vreme un singur nor să stea nemișcat deasupra blocului cum stai tu în fața laptopului. Io zic să te-nscrii la un doctorat cu tema: "Zgârie nor sau zgârie nori? Asta-i întrebarea..."
Raspunde

Spatiu aerian inchis pentru rusi

Acum 9 luni

Pana si Bulgaria si-a inchis spatiul aerian pentru rusi , dar României inca i se par acceptabile crime de razboi precum mai sus.
Raspunde

Kukuruku

Acum 9 luni

Stiu ca sunt destui (probabil majoritatea) odesani rusofoni care sunt pro Ucraina, dar incercati sa scrieti Odesa, nu Odessa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus