Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

ITM Sibiu a început controalele pe șantiere. ”Numărul de accidente de muncă, precum şi gravitatea acestora, a fost factorul determinant”

ITM Sibiu a început controalele pe șantiere. ”Numărul de accidente de muncă, precum şi gravitatea acestora, a fost factorul determinant”

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a anunțat marți dimineață demararea unei campanii de amploare pe tema șantierelor de construcții.

”Numărul de accidente de muncă înregistrat precum şi gravitatea acestora a fost factorul determinant pentru a continua şi intensifica acţiunile de verificare şi monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi asupra modului în care angajatorii realizează, în şantierele temporare şi mobile, măsurile de securitate şi sănătate dispuse de inspectorii de muncă”, au transmis reprezentanții ITM Sibiu.

Obiectivele acestei campanii sunt: creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte obligativitatea respectării prevederilor referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălţime; încurajarea unei abordări participative prin implicarea principalilor actori din domeniul construcţiilor implicaţi în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul construcţiilor; promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică.

Campania menționată va avea patru etape în anul 2022: prima etapă, în perioada februarie - martie 2022, constă în mediatizarea, informarea şi conştientizarea privind riscurile de cădere de la înălţime; a doua etapă, aprilie - noiembrie 2022 constă în verificarea prin acţiuni de control la angajatori precum și verificarea realizării măsurilor dispuse în procesele verbale încheiate cu ocazia controalelor; a treia și a patra etapă etapă vor cuprinde centralizarea şi valorificarea rezultatelor la nivel local și ulterior la nivelul Inspecției Muncii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Un sibian

Acum 9 luni

ce-au asteptat pana acum???!!!
Raspunde

Slava Ucraina

Acum 9 luni

Daca instanțele transforma amenzile in avertisment degeaba se mai fac controale. Angajatorii nu vor respecta legea și după ce au fost controlați /amendați.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus