Vineri,
27.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Președintele Klaus Iohannis: România va crește de 2% la 2,5% din PIB bugetul pentru apărare

Președintele Klaus Iohannis: România va crește de 2% la 2,5% din PIB bugetul pentru apărare

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), că România va crește în anii următori bugetul alocat apărării de la 2% la 2,5% din PIB.

”Prezenta criză arată că din punct de vedere strategic sunt necesare noi acțiuni ale României pe două dimensiuni. Primul – este nevoie de creșterea capacității de apărare a României. Se impune creșterea procentului din PIB pentru apărare de la 2% din PIB la 2,5%”, a declarat președintele Iohannis.

Președintele a precizat și că apartanența țării noastre la Uniunea Europeană și NATO reprezintă cel mai mare câștig din ultimii 30 de ani, dovadă fiind faptul că cetățenii sunt în deplină siguranță în acest moment.

”UE demonstrează din nou că e o mare familie, că împreună suntem mai puternici. Apratenența României la UE și NATO, dublată de parteneriatul srategic cu SUA reprezintă cel mai mare câștig din ultimii 30 de ani”, a spus Iohannis, care a caracterizat acțiunile Rusiei drept ”un conflict fără sens, deplângem pierderile de vieți umane”.

”România a fost și e implicată în toate deciziile aliate și sprijină Ucraina și cetățenii săi care caută refugiu”, a mai spus președintele.

Reamintim că reuniunea CSAT s-a axat pe evoluţiile privind situaţia de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi implicaţiile pentru România şi măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiaţi/ persoane strămutate pe teritoriul naţional, în contextul securitar internaţional.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Atata Poate

Acum 11 luni

Alte conserve vechi de la americani si salarii grase la umflatii din ministeru apararii ! Ca majoritatea banilor, se duc in salariile viitorilor dezertori.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 11 luni

De unde se taie? De la Educatie sau Sanatate?Ce capacitati de aparare s-au facut pina acum cu maruntisul ala de 2%? S-or scumpit sepcile?
Raspunde

Ricky

Acum 11 luni

Asa, asa, nu rata ocazia sa mai ciordesti niste bani, de data asta fara sapca la schimb.
Raspunde

Ro Botu

Acum 11 luni

Proprietar de 6 case în Sibiu, ofer cazare gratuită refugiaților... Pentru detalii, mă găsiți pe pârtie sau la golf...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus