Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Fostul polițist șpăgar de la Poiana Sibiului a fost trimis în judecată

Fostul polițist șpăgar de la Poiana Sibiului a fost trimis în judecată

Gabriel Vasile Șoaită, fostul șef de post din Poiana Sibiului, și doi dintre complicii săi, Ionuț Ovidiu Berciu şi Ilie Marius Furdui, au fost trimiși în judecată. Cei trei se află în arest la domiciliu, de la jumătatea lunii ianuarie.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus trimiterea în judecată a celor trei bărbați aflaţi la momentul actual în stare de arest la domiciliu, anunță prim procurorul Ion Veştemean. Fostul polițist de la Poiana Sibiului este judecat pentru trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuă, conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și purtare abuzivă.

Dintre cei doi complici, cel domiciliat în Sibiu este cercetat pentru complicitate la trafic de influență și complicitate la cumpărare de influență, trafic de influență, complicitate la șantaj și favorizarea făptuitorului. Bărbatul de la Jina este trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la trafic de influență, complicitate la cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență, complicitate la cumpărare de influență, şantaj și respectiv favorizarea făptuitorului.

Vă reamintim că pasionat de pariuri (10.000 de lei câștigați în 2018, 4.500 de lei - în 2019 și 6.000 de lei - în 2020, conform declarațiilor de avere depuse), agentul principal Gabriel Vasile Șoaită a fost suspendat din funcția de șef al postului de poliție din Poiana Sibiului. În vara anului trecut, el a mai făcut obiectul unui dosar penal: pentru mită și abuz în serviciu, uzurpare a funcției și purtare abuzivă și fals intelectual, printre altele, cel pentru care este trimis acum în judecată.

Citește și Descinderi: pe lângă șpăgi ”modice” și furt de asfalt, un polițist de comună și-a impus viceprimarul.

În noul dosar, polițistul este acuzat de faptul că ar fi luat o șpagă de 6.000 de lei pentru a interveni pe lângă alți doi colegi de-ai săi care au oprit un șofer fără permis la Șura Mică, pentru că a derulat afaceri la Sibiu, deși statutul îi interzice acest lucru, dar și ca urmare a accidentului pe care l-a produs fiind rupt de beat la volan.

Cei doi complici ai săi, pe de altă parte, sunt urmăriți penal și pentru șantajul pus la cale la Jina, împotriva unui localnic despre care au aflat că deține 40.000 de lire sterline, dar conduce prin comună o mașină fără a avea permis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

S-o dus pe Paula pensia speciala! Ghinion,vorba unui clasic in viata!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus