Miercuri,
07.12.2022
Partial Noros
Acum
3°C

Topul celor mai periculoase străzi din Sibiu în funcție de numărul accidentelor rutiere

Topul celor mai periculoase străzi din Sibiu în funcție de numărul accidentelor rutiere

O analiză realizată recent de Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu arată că în anul trecut s-au înregistrat cu 174 accidente de circulație în plus față de anul anterior, 36% din totalul acestora având loc în municipiul Sibiu. Orașul Sibiu devine tot mai aglomerat de la an la an, de adesea infrastructura rutieră neputând ține pasul cu numărul mașinilor. Adăugați la aceste cifre comportamentul agresiv al unor șofer și neatenția unor bicicliști.

Datele statistice ale Poliției pentru anul 2021 arată că în tot județul Sibiu s-au produs 536 de accidente rutiere, cu 174 în plus față de anul precedent, iar 21,4% dintre acestea au fost raportate ca fiind accidente rutiere grave. 36% din totalul accidentelor comise pe raza judeţului Sibiu, respectiv 194, au fost în municipiului Sibiu.

Analiza cifrelor ne scoate la iveală și câteva date statistice atrăgătoare. Spre exemplu, nu vrei să fii implicat într-un accident în orașul Sibiu nu te urca la volan vara, în luna iulie, și cu siguranță nu lunea sau vinerea. Evită să conduci în Sibiu după-amiaza.

”Distribuţia lunară a accidentelor rutiere relevă faptul că în anul 2021 cele mai multe accidente de circulație s-au produs în luna iulie (70 accidente, cu 7 persoane decedate, 12 rănite grav şi 83 uşor). Distribuţia zilnică a accidentelor rutiere relevă faptul că cele mai multe accidente de circulație s-au produs în zilele de luni și vineri (89), iar intervalul orar cel mai afectat a fost cel cuprins între orele 12.00-18.00, cu 226 accidente”, au explicat polițiștii sibieni, la solicitarea Turnul Sfatului.

Dacă în alți ani vorbeam despre pietoni loviți de mașini pentru că traversează pe unde se nimerește, în prezent polițiștii spun că șoferi și bicicliștii sunt principalii vinovați.

”Cu privire la principalele cauze care au condus la producerea accidentelor de circulaţie s-a constatat că, în anul 2021, au existat trei cauze majore care au condus la producerea a 39,4% din accidente (211), acestea fiind: neacordarea de prioritate vehicule, viteza neadaptată la condiţiile de drum și abaterile bicicliștilor, soldate cu 282 victime”, au mai explicat oficialii IPJ Sibiu.

În afara lunii iulie și a zilelor de luni și vineri, dacă nu vreți să apăreți în rapoartele Poliției evitați să conduceți prin Sibiu pe Calea Dumbrăvii, strada Ștefan cel Mare și Șoseaua Alba Iulia. Așa rezultă din statisticile Poliției Rutiere, deși acestea sunt și cele mai lungi și aglomerate străzi din Sibiu.

”În municipiul Sibiu, din totalul accidentelor rutiere înregistrate, cele mai multe s-au produs pe străzile Calea Dumbrăvii (14 accidente rutiere), Ștefan cel Mare (13 accidente rutiere) și Șos. Alba Iulia (12 accidente rutiere)”, mai explică oficialii IPJ Sibiu, la solicitarea TS.

Toate cele prezentate mai sus ar fi putut fi evitate cu atenție și bun simț. Principala cauză a producerii de accidente în 2021, în zona noastră, a reprezentat-o neacordarea de prioritate vehiculelor - 83 accidente și 109 victime. Urmează, în topul cauzelor, viteza neadaptată la condiţiile de drum - 74 accidente și 118 victime. Bicicliștii prind și ei podiumul în acest clasament, abaterilor lor ducând la apariția a 54 accidente rutiere, încheiate cu 55 victime.

În concluzie, străzile Sibiului sunt tot mai aglomerate și se circulă din ce în ce mai greu. Șoferii neatenți și viteza cu care merg duc la producerea a tot mai multe accidente, numărul fiind în creștere. Totodată, pistele de biciclete, care în teorie ar trebui să încurajeze circulația alternativă și relaxarea traficului, pot avea efectul contrar, bicicliștii intrând în top trei cauze, dar și victime, ale accidentelor din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Claus

Acum 9 luni

Cele mai periculoase sunt trecerile de pietoni in buza giratoriilor.
Raspunde

2cents

Acum 9 luni

Periculoase sunt si strazile unde se parcheaza pana in buza intersectiei si a trecerilor de pietoni. Ce sa mai vorbim despre asazisa pista de biciclete, adica dunga de vopsea rosie de pe marginea drumului...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus