Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Managerul general al Marquardt Sibiu: “Războiul din Ucraina este o realitate șocantă”. Compania a făcut o donație prin intermediul Crucii Roșii

Managerul general al Marquardt Sibiu: “Războiul din Ucraina este o realitate șocantă”. Compania a făcut o donație prin intermediul Crucii Roșii

Compania Marquardt Sibiu a acordat o donație umanitară pentru refugiații și populația afectată de războiul din Ucraina. Donația constând din ajutoare financiare a fost făcută prin intermediul Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Filiala Sibiu.

Crucea Roșia oferă, din fondurile primite, sprijin pentru refugiații ucraineni, organizând tabere în cooperare cu autoritățile, oferind pachete cu alimente, produse de primă necesitate și cartele telefonice cu roaming pentru refugiați, dar și pentru distribuirea ajutoarelor umanitare de urgență către civilii aflați în nevoie din Ucraina.

Managementul Marquardt Sibiu a considerat că ajutoarele financiare sunt cele mai potrivite deoarece pot fi convertite după nevoie în forma ajutoarelor de apă și hrană, asistenței logistice, asistenței medicale sau psihologice pentru cei afectați. Compania producătoare de mecatronică de vârf pentru industria auto se alătură astfel societății civile, autorităților și reprezentanților mediului economic care oferă ajutor pentru cei afectați de războiul din țara vecină.

Managerul general al companiei Marquardt Sibiu, Mourad Halilou, a explicat motivele donației: “Din păcate, războiul din Ucraina este o realitate șocantă: Mii de oamenii mor, familiile sunt despărțite și sute de mii de persoane și-au părăsit casele de teama luptelor. Compania Marquardt nu poate asista impasibilă la această criză umanitară, așa că am căutat cea mai bună formă de ajutor și am decis să oferim asistență pentru cei aflați în nevoie.”

În paralel, Boardul de Management al Marquardt Group a emis un comunicat despre nevoia de solidaritate europeană în fața războiului din Ucraina: “Unitatea noastră în fața acestui război este mai importantă ca oricând. Cooperarea strânsă a țărilor, solidaritatea deosebită și măsurile ferme ale Europei și aliaților ne dau încredere că vărsarea de sânge va fi oprită cât mai curând și că, de asemenea, comunitatea țărilor europene va trece cu bine peste această criză teribilă”.

În afară de ajutorul direct al companiei, Marquardt a îndemnat angajații proprii să-și canalizeze contribuțiile individuale prin intermediul organizațiilor guvernamentale sau neguvernamentale cu activitate cunoscută și verificată, astfel încât ajutoarele să ajungă la cine trebuie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus