Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-4°C

Rusia: Vânzarea de valute străine a fost suspendată până pe 9 septembrie

Rusia: Vânzarea de valute străine a fost suspendată până pe 9 septembrie

Vânzarea de valute străine va fi suspendată pânã pe 9 septembrie, a anunţat miercuri într-un comunicat de presă Banca Centrală a Rusiei, lovită de sancţiuni occidentale fără precedent din cauza ofensivei ruse în Ucraina, transmite AFP, citat de Agerpres.

Între 9 martie şi 9 septembrie 2022,"băncile nu vor putea vinde valută străină cetăţenilor", se arată în comunicat, care adaugă cã ruşii vor putea, totuşi, sã schimbe valută străină în ruble în această perioadã. 

Retragerea de numerar din conturile în valutã deschise în bãncile ruseşti va fi limitatã la 10.000 de dolari americani pânã pe 9 septembrie, restul putând fi retras doar în ruble la cursul de schimb curent, potrivit aceleiaşi surse.

Retragerile pot fi efectuate numai în dolari americani şi doar la casierie, indiferent de moneda contului, se aratã în comunicat, care menţioneazã cã intervalul de timp pentru orice astfel de tranzacţii ar trebui sã fie "de câteva zile".

Rubla a doborât luni noi recorduri istorice de depreciere faţã de monedele occidentale, în contextul în care Rusia este lovitã de sancţiuni occidentale fãrã precedent, care au vizat în special Banca Centralã şi cele mai mari bãnci ale ţãrii.

Marţi, economia rusã a suferit o nouã loviturã, dupã ce preşedintele american Joe Biden a anunţat un embargo asupra importurilor de petrol şi gaze din Rusia.

foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus