Sâmbătă,
25.03.2023
Parțial Noros
Acum
10°C

Din nou la teatru și la concerte, fără restricții. „După doi ani, putem deschide din nou sala de spectacole la capacitate maximă”

Din nou la teatru și la concerte, fără restricții. „După doi ani, putem deschide din nou sala de spectacole la capacitate maximă”

După eliminarea restricțiilor impuse de coronavirus, instituțiile culturale din Sibiu așteaptă sibienii să se bucure de evenimentele pe care le pregătesc în perioada următoare. Capacitatea de funcționare a sălilor de spectacole este acum de 100%, la fel cum era înainte de pandemie.

Reprezentanții instituțiilor culturale din Sibiu spun că așteaptă sibienii să se bucure de spectacole așa cum o făceau înainte de pandemie. La Teatrul de balet Sibiu, weekend-ul viitor, în 19 și 20 martie, sunteți așteptați la Gala de Balet, de la ora 19.

„Suntem bucuroși ca după doi ani grei, să putem deschide din nou sala de spectacole la capacitate maximă. Vom pune în vânzare, pentru toate evenimentele organizate de Teatrul de Balet Sibiu, bilete pentru capacitatea de 100% a sălii de spectacole, iar accesul la spectacole va fi nerestricționat. Controlul epidemiologic, prezentarea certificatelor de vaccinare sau a rezultatelor negative ale testelor PCR nu mai sunt obligatorii, la fel nu mai este obligatorie nici purtarea măștii de protecție. Păstrăm totuși în continuare recomandarea adresată publicului nostru de a purta masca de protecție, pe durata spectacolelor indoor”, a declarat Ovidiu Dragoman, Manager Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Teatrul de Balet Sibiu.

Și la Filarmonica de Stat Sibiu vor fi puse în vânzare pachetele de bilete, în perioada 21-24 martie, prin intermediul cărora publicul sibian poate participa constant la concertele organizate de filarmonică.

„Noi am simțit o dorință mai mare a publicului de a participa la evenimente în sensul că a devenit mai interesat prin răspunsuri la postările pe care noi le facem pe rețelele sociale. Ne așteptăm cu siguranță să fie mai mulți spectatori. Ceea ce vă pot spune este faptul că anunțul prin care am făcut cunoscută revenirea la punerea în vânzare a pachetelor de bilete a fost foarte bine primit, reacția publicului a  fost extrem de pozitivă, publicul sibian își dorește acest pachet de bilete care să îi sigure o frecvență regulată la spectacole”, a spus Cristian Lupeș, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Și la Teatrul Național Radu Stanca sălile vor fi din nou pline în curând. Constantin Chiriac, directorul instituției, spune că așteaptă sibienii la teatru și anunță spectacolele care vor avea loc în perioada următoare.

„Ne bucurăm că putem să satisfacem solicitările publicului de a avea acces la spectacole cu sala la capacitate maximă. Ne preocupă în continuare siguranța spectatorilor și a actorilor, a echipei. Din acest motiv, recomandăm publicului să poarte masca de protecție și de acum înainte, pe durata reprezentațiilor. Este o recomandare, nu o impunere. Îi așteptăm pe sibieni și pe toți iubitorii de frumos să vină la teatru. Avem, în 17 martie, avanpremiera Macbeth, apoi în 18 martie Sunt o babă comunistă, în 19 martie urmează Doi pe un balansoar, iar în 20 martie Bravul Soldat Švejk. Cred că avem nevoie – poate acum mai mult decât oricând – să ne înconjurăm de frumos, să ne bucurăm de miracolul creației”, a spus Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

La Teatrul Gong, spectacolele vor fi reluate cu sălile la capacitate maximă începând de săptămâna viitoare. Săptămâna aceasta locurile disponibile vor fi aceleași care au fost până acum, urmând ca weekend-ul viitor să avem parte de spectacole cu săli funcționale la capacitate maximă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus