Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
12°C

Putin acuză forţele ucrainene de încălcări flagrante ale dreptului umanitar

Putin acuză forţele ucrainene de încălcări flagrante ale dreptului umanitar

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat sâmbătă forţele ucrainene de "încălcări flagrante" ale dreptului umanitar, cerându-le omologului său francez Emmanuel Macron şi cancelarului german Olaf Scholz să facă presiune asupra Kievului pentru a pune capăt acestor practici, relatează AFP, citat de Agerpres.

Putin a evocat, în cursul unei convorbiri telefonice cu cei doi lideri occidentali, "asasinate extrajudiciare ale opozanţilor", "luări de ostatici din rândul civililor" şi "utilizarea lor ca scuturi umane", precum şi "desfăşurarea de arme grele în zone rezidenţiale, în apropierea spitalelor, şcolilor şi grădiniţelor", potrivit unui comunicat al Kremlinului.

El a acuzat de asemenea "batalioanele naţionaliste" ale ucrainenilor că "perturbează sistematic operaţiunile de salvare şi îi intimidează pe civilii care încearcă să evacueze" zonele de conflict.

"Vladimir Putin i-a îndemnat pe Emmanuel Macron şi Olaf Scholz să influenţeze autorităţile de la Kiev pentru ca acestea să pună capăt acestor acţiuni criminale", a adăugat Kremlinul.

Cei trei lideri au convenit să rămână în contact, menţionează Kremlinul, potrivit Reuters.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus