Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Nicolae Ciucă: Autoritățile trebuie să lucreze cu societatea civilă pentru gestionarea situaţiei refugiaţilor din Ucraina

Nicolae Ciucă: Autoritățile trebuie să lucreze cu societatea civilă pentru gestionarea situaţiei refugiaţilor din Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că este imperios necesar ca autorităţile statului să lucreze împreună cu societatea civilă pentru a gestiona situaţia refugiaţilor din Ucraina, relatează Agerpres.

Şeful Executivului a participat luni, alături de reprezentanţi ai ministerelor, de consilierul de stat Mădălina Turza şi de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, la o întâlnire cu societatea civilă şi organizaţiile internaţionale implicate în gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, întâlnirea a avut ca scop principal integrarea eforturilor autorităţilor cu cele ale societăţii civile, prin dialog şi coordonare cu privire la necesităţile din teren şi implementarea unui mod de lucru eficient.

"După trei săptămâni grele, trei săptămâni de război şi gestionare a implicaţiilor lui, nu putem să nu apreciem eforturile societăţii civile de a oferi sprijin. Este imperios necesar să lucrăm împreună, să ne adaptăm şi să identificăm noi metode de lucru, care să ne ajute să gestionăm această situaţie. Discuţia de astăzi cu factorii implicaţi atât din partea Guvernului şi a ministerelor, dar şi a instituţiilor şi a ONG-urilor ne ajută să evaluăm eficacitatea mecanismelor pe care le-am înfiinţat şi a liniilor de implementare. Este clar că acest război va produce efecte nu doar în ţările de graniţă, ci vor fi efecte asupra a tot ce înseamnă activitatea economică a întregului continent şi a lumii. Este important să fim pregătiţi să gestionăm aceste efecte negative", a declarat Nicolae Ciucă, citat în comunicat.

Totodată, premierul a apelat la colaborarea şi implicarea activă a administraţiei publice locale şi a subliniat nevoia de uniformizare a practicilor şi procedurilor pentru toate judeţele, pentru a acoperi nevoile apărute la numeroasele puncte de frontieră tranzitate în momentul de faţă de refugiaţii din Ucraina.

Conform comunicatului, având în vedere evoluţia fluxului de refugiaţi, au fost evaluate metode de coordonare pentru asigurarea măsurilor de protecţie pe termen mediu şi lung, precum locurile de muncă, cazare sau, în cazul tinerilor studenţi, înmatriculare în învăţământul superior.

De asemenea, a fost abordat subiectul modalităţilor de sprijin destinat organizaţiilor neguvernamentale, în contextul parteneriatului cu instituţiile statului pentru sprijinirea şi facilitarea accesului la servicii adaptate nevoilor pentru refugiaţii din Ucraina.

Sursa: agerpres.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Rammstein

Acum 6 luni

Să ia si guvernatorul vreo 6 familii de ukrainieni!!..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus