Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Un sibian, tată a cinci copii, suferă de obezitate morbidă și are nevoie de 22.000 de euro: „Vreau doar să-mi pot îngriji familia”

Un sibian, tată a cinci copii, suferă de obezitate morbidă și are nevoie de 22.000 de euro: „Vreau doar să-mi pot îngriji familia”

Un sibian duce o luptă contracronometru cu o boală care își pune tot mai mult amprenta pe corpul lui. Romulus Tocu suferă de obezitate morbidă, la doar 35 de ani, iar singura salvare este o clinică centru de excelență în chirurgia obezității.

Tatăl a cinci copii, soț iubitor și un om extrem de muncitor, Romulus a ajuns în ultimele luni să nu mai poată face nimic. Nu își poate îmbrățișa copiii, nu își poate ajuta familia aducând bani în casă, pentru că este țintuit la pat, din cauza unei boli care i-a degenerat starea rapid. Acum jumătate de an era bine, muncea, era un om foarte activ în comunitatea din care face parte – Apoldu de Jos. Drept recunoștință pentru tot ceea ce făcuse până de curând în comunitate, oamenii au încercat să se mobilizeze și să îl ajute când a dat de greu. I-au dus copiii la școală, au strâns bani pentru operația lui Romulus, i-au oferit chiar și un acoperiș deasupra capului, unde să nu își facă probleme pentru chirie sau taxe. Însă toată mărinimia oamenilor nu îi poate salva viața.

„Până de curând lucra la o fermă de animale, dar acum nu mai poate lucra. Băiatul la care a lucrat îl ține din milă într-o casă, cu familia, pentru că nu se mai poate întreține. Are și cinci copii, toți merg la școală și în timpul liber ajută la fermă. Sunt foarte necăjiți, nu au posibilități. Au vorbit la o clinică să-l opereze, dar îi cer 22.000 de euro, ceea ce e foarte mult. Am încercat și eu în comună să strâng bani de la oameni, dar nu o să reușim. Oamenii dau 10 lei, 50-100 de lei, dar nu pot nici ei mai mult, iar comunitatea e mică”, spune Florin Barbu, primarul comunei Apoldu de Jos.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, bărbatul de 35 de ani a izbucnit în lacrimi. „Vreau doar sănătate”, a spus el, povestind că de câteva luni nu mai poate nici măcar în șezut să stea. Romulus a trecut deja printr-o serie de operații, însă fără succes.

„Până acum aproximativ șapte luni nu aveam probleme, puteam să lucrez, să mă mișc. Acum sunt la pat, nu pot nici în șezut să stau. Am fost la prima operație la Alba, pe urmă au apărut din nou probleme, am fost operat la Sibiu din nou și o vreme n-am avut probleme. Mi-au dat medicamente și tot. Dar după câteva zile după externare mi s-a făcut puroi într-o parte. Am sunat la spital și au zis că doar peste două săptămâni mă pot primi, nu am putut aștepta atât și am spart eu punga cu o seringă, două-trei kilograme de puroi au ieșit. Mi-a ajutat Dumnezeu de m-am vindecat și de asta. Pe urmă, a mers bine puțin și după două-trei luni, burta se făcea tot mai mare până am ajuns să nu mai pot să fac nimic. Nu-mi trebuie nimic, numai sănătate, să pot să umblu, să fac treabă, să-mi ajut familia”, spune el.

Tratamentul de care are nevoie Romulus Tocu este foarte costisitor – are nevoie de cel puțin 22.850 de Euro. Odată strânși, banii ar merge la un centru de excelență în chirurgia obezității, sub coordonarea doctorului Cătălin Copăescu, unde sibianul ar putea primi îngrijirile de care are nevoie ca să supraviețuiască și să redevină activ în comunitate, ca să își poată întreține familia.

Cei care doresc să îl ajute pe Romulus cu oricât de puțin, pot face acest lucru donând în contul de mai jos:

RO87BTRLRONCRT0340616501

Pentru mai multe informații și actualizări despre starea sa, puteți să consultați pagina de Facebook a soției sale, Cristina Tocu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Maria

Acum 2 ani

Este enorm pretul pentru operatie. La asa doctor, asa pret. Clinica unde opereaza dr. Copaescu este in Bucuresti Opereaza vipurile din Romania. Se poate incerca la Targu Mures la dr. Coros Marius, sef clinica Chirurgie I care opereaza obezitatea morbida. Daca este angajat beneficiaza de reducere la operatie si tratament . Se plateste chitul pentru operatie care este cam 3000 Euro, ma pot documenta. Pentru alte detalii am adresa de mail. Doamezeu sa il indrepte pe calea cea buna
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus