Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Financial Times: Negociatorii din Ucraina și Rusia au agreat draftul unui acord de pace care ar include neutralitatea Ucrainei

Financial Times: Negociatorii din Ucraina și Rusia au agreat draftul unui acord de pace care ar include neutralitatea Ucrainei

Echipele de negociere din Ucraina și Rusia au convenit asupra draftului în 15 puncte al unui acord de pace care ar include retragerea totală a forțelor ruse în schimbul neutralității Ucrainei, care ar accepta să nu adere la NATO și să își limiteze forțele armate, scrie G4Media care citează Financial Times.

Potrivit sursei citate, draftul de acord mai arată că Ucraina ar primi garanții de securitate în schimbul neutralității, potrivit Financial Times, care citează trei persoane implicate în negocieri.

Planul ar include promisiunea Ucrainei de a nu aplica pentru aderarea la NATO și cea de a nu găzdui baze militare străine și armament străin. În schimb, Ucraina ar primi protecția unor aliați precum SUA, Marea Britanie și Turcia. Nu e clar însă care va fi statutul teritoriilor anexate de Rusia – Crimeea și regiunea separatistă Donbas, scrie publicația amintită.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus