Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Primele amenzi după isteria din benzinăriile sibiene. Sancțiuni de aproape 200.000 de lei

Primele amenzi după isteria din benzinăriile sibiene. Sancțiuni de aproape 200.000 de lei

Specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Sibiu au făcut mai multe controale la benzinăriile din Sibiu după cozile de la benzinării de săptămâna trecută, din data de 9 martie. Cu această ocazie au descoperit că lipseau stingătoare, instalațiile electrice nu erau folosite corespunzător, iar mai mulți șoferi au plecat acasă cu combustibil în recipiente neconforme, așa cum sunt, spre exemplu, pungi de plastic, bidoane de plastic, damigene sau pubele.

39 de controale au fost desfășurate în perioada 10-15 martie, în cadrul cărora specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu au descoperit 62 de deficiențe și au aplicat administratorilor benzinăriilor 37 amenzi de 192.500 de lei și 15 avertismente. În cadrul verificărilor s-au urmărit aspecte precum: modul de îndeplinire a obligațiilor legale stabilite pentru administratorii stațiilor de distribuție a carburanților, modul de îndeplinire a obligațiilor personalului salariat al stației de distribuție carburanți și modul de îndeplinire a obligațiilor prevăzute în Normativul  pentru proiectarea, executarea, exploatarea, dezafectarea şi postutilizarea staţiilor de distribuţie a carburanţilor la autovehicule.

Citește și VIDEO Panică pornită din zvonuri la Sibiu: șoferii au luat cu asalt benzinăriile, ”că de mâine se scumpește”

Inspectorii ISU au verificat inclusiv filmările de pe camerele video ale benzinăriilor și au descoperit că mai mulți șoferi au cumpărat combustibil pe care l-au stocat în „ambalaje neconforme ori neinscripționate corespunzător pentru identificarea riscurilor de incendiu sau explozie şi pentru stabilirea procedeelor de stingere”.

De asemenea, au fost identificate locații în care nu existau stingătoare și în care instalațiile electrice erau folosite necorespunzător.

Verificările vor continua și în zilele următoare în scopul prevenirii evenimentelor care pot fi generate prin manipularea sau depozitarea combustibilului în recipiente neconforme.

Măsuri de prevenire

Pentru evitarea producerii unor evenimente care să pună în pericol siguranța cetățenilor, specialiștii reamintesc faptul că printre principalele obligații ale personalului staţiilor de distribuţie a carburanţilor la autovehicule, stabilite prin Normativul pentru proiectarea, executarea, exploatarea, dezafectarea şi postutilizarea staţiilor de distribuţie a carburanţilor la autovehicule", indicativ NP 004-03, sunt:

- interzicerea accesului persoanelor neautorizate la gurile de descărcare, în zona rezervoarelor subterane şi la autocisterna pe timpul descărcării;

- distribuirea carburanţilor în recipiente transportabile din mase plastice (canistre, bidoane etc.) sau din sticlă este interzisă;

- menţinerea liberă a căilor de evacuare şi intervenţie în caz de incendiu, precum şi asigurarea accesului la mijloacele de intervenţie;

- interzicerea focului deschis şi a fumatului în zonele cu pericol ale benzinăriei;

- menţinerea în stare de funcţionare a mijloacelor de prevenire şi stingere a incendiilor existente;

- interzicerea continuării alimentarii în cazul sesizării unor scurgeri accidentale de produs sau defecte la echipamentele staţiei;

- alarmarea imediată în caz de incendiu şi alertarea serviciilor de pompieri;

- intervenţia operativă la orice început de ardere necontrolată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus