Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

VIDEO Panică pornită din zvonuri la Sibiu: șoferii au luat cu asalt benzinăriile, ”că de mâine se scumpește”

VIDEO Panică pornită din zvonuri la Sibiu: șoferii au luat cu asalt benzinăriile, ”că de mâine se scumpește”

La mai toate benzinăriile din Sibiu, miercuri după-amiaza s-au format cozi până în stradă. Mulți dintre șoferii care le formau ”au auzit că de mâine se scumpește motorina”. Nimeni, însă, nu putea preciza exact care este sursa acestor informații.

După ”asaltul” asupra caselor de schimb valutar pentru a cumpăra euro, după plimbările prin farmacii în căutarea suplimentelor pe bază de iod și după cozile în creștere la pașapoarte, o parte din sibieni s-au alarmat și pe subiectul prețurilor la combustibili.

Pe modelul deja experimentat cu o zi înainte la Cluj-Napoca, sute de șoferi sibieni s-au așezat la coadă la benzinării, după ce au ieșit de la serviciu miercuri după-amiaza. ”Am auzit că se scumpește? De unde... de unde...? Se scumpește, domne`”, se stropșește un șofer care mai are vreo zece mașini până să apuce să intre în zona unei benzinării de pe malul Cibinului și avertizează ”să nu fie filmat”.

Zvonul a circulat și circulă prin multe medii, confirmă un alt sibian, care s-a nimerit în coada pentru combustibili deoarece ”chiar am rămas fără benzină”. ”Asta e informația pe care o am și eu, pe la lucru vorbeau colegii că se va scumpi. Eu am venit pentru că «am becul aprins». De unde vine informația nu știu, n-am urmărit mass media, eu am aflat de la colegi”.

500 de metri mai încolo, la benzinăria aflată lângă sensul giratoriu dintre Maramureșului și șoseaua Alba Iulia, coada era și mai lungă. Pornea de pe strada Maramureșului și bloca inclusiv o bandă de circulație în sensul giratoriu, stârnind șoferii să apese îndelung claxoanele pentru a-și cere eliberat drumul. ”În fiecare zi alimentez, oricum am un drum mai lung de făcut. În contextul în care s-a anunțat, am înțeles prin mass-media, că se scumpește la noapte, am nimerită fără să vreau în nebunia asta. Eu n-am auzit, soția ea am înțeles că auzit în mass-media, radio, televiziune, că au anunțat...”, spune Nicolae Nițu.

Printre cei care alimentau, au putut fi văzuți și șoferi care, în afară de a-și umple rezervoarele, au adus cu ei și canistre. ”Am plecat de la benzinăria de lângă fostul McDonalds, unde era un domn care avea două butoaie de câte 1.000 de litri. Vă dați seama?”, povestește un șofer celorlalți colegi de coadă.

Cozile au continuat să facă probleme în trafic și după lăsatul întunericului. ”Stau de 15 minute pe șoseaua Alba Iulia, pe sensul de ieșire din oraș. Am venit din Șelimbăr și peste tot unde sunt benzinării sunt cozi infernale. Lumea nu mai are loc în benzinării, așa că mașinile stau la coadă pe șosea și încurcă halucinant de mult circulația”, s-a plâns un cititor al Turnul Sfatului, care a apelat redacția miercuri seara.

7,55 lei costa litrul de benzină Standard 95 la Petrom miercuri-după amiaza și 7,63 de lei costa motorina standard. Cu 7,65 de lei se vindea benzina la Mol și cu 7,73 lei – motorina. La Rompetrol, un litru de benzină 95 se vindea cu 7,62 de lei, iar un litru de motorină – cu 7,70 lei.

În tot acest timp, prin rețele de genul WhatsApp circulă o serie de zvonuri potrivit cărora ”de mâine” litrul de benzină va costa 10 lei. În unele cazuri, zvonul circulă sub forma unei capturi dintr-un e-mail aparținând companiei Mol România. E-mail fără date de identificare ale emițătorului sau ale receptorului.

Miercuri seara, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a lansat un mesaj prin care să liniștească populația, indicând faptul că zvonurile pornesc de la o situație punctuală din vestul țării. ”Panica s-a creat pe fondul unor prețuri de la granița româno-ungară. Am văzut acel preț de 11 lei/litru de benzină nejustificat, iar în acest sens românii trebuie să știe că în țara vecină, în Ungaria, s-a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei, iar produsul a dispărut de pe piața vecină. Benzinăriile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop și astfel această situație a început să influențeze prețul la frontiera noastră, dar în benzinării independente. Deci la graniță este o excepție și nu vorbim de lipsă de benzină și motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării pentru că avem combustibilul necesar și nu la prețul dat ca exemplu”, a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.


 

Citește și Devine tot mai greu de găsit euro în Sibiu. ”Toată lumea cumpără, a crescut și cursul”

Speriați de amenințările nucleare din Rusia, sibienii au luat farmaciile la rând în căutare de iod

Prefectura Sibiu: S-a dublat numărul solicitărilor pentru pașapoarte. Dar cauza nu o reprezintă numai războiul

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

Carcotel

Acum 2 ani

Ce idioti! Si normal ca daca benzinarii vad ca cererea e atat de mare vor creste si mai mult pretul. Idioti, la fel ca si aia care goleau rafturile de hartie igienica acum 2 ani cand s-a anuntat restrictiile. IDIOTI!
Raspunde

Carcotel

Acum 2 ani

Si...politia ce face? amenzi pentru toti cei care blocheaza traficul! Nu este normal sa fie ambuteiaj in tot orasul pentru cozile facute pe prima banda de langa benzinarii! Nu sunteti normali! luati niste carburant si in sticle de plastic, sa il aveti pentru "zile negre". Serios, cei care chiar au treaba si trebuie sa circule prin oras, de ce trebuie sa sufere ca urmare a nenormalilor astia?
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Astia care stau acum la cozi in benzinarii sunt aceeasi care acum 2 ani au golit magazinele de drojdie si faina !
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

Oare ce gândesc oamenii ăștia ? Cu un plin făcut în seara asta fac înconjurul pământului? Pe noi nici nu trebuie sa ne invadeze nimeni- ne trimit un mail! E suficient.
Raspunde

Halal sibieni ...

Acum 2 ani

cei care au pus botul imediat la un zvon (in conditiile in care barilul a scazut de la 130 la 120 $, chiar la 112$ - Miercuri seara) au uitat de razboiul din Ucraina. Toate statiile rusesti Gazprom si Lukoil au avut cozi de sute de masini. Atata morala au unii soferi sibieni in ei: decat sa dea 1 leu in plus pe litru sa zicem maine in alte pompe nonruse , prefera sa stea la coada la rusi si sa-si doneze banii direct masina de razboi a lui putin, pentru ca acesta sa bombardeze cu banii lor civili in Ucraina.
Raspunde

Nuconteaza

Acum 2 ani

Din nou se vede cat de usor sunt influentati oamenii din "niste zvonuri auzite de pe la altii", au creat o isterie in masa si blocat zeci de strazi din majoritatea oraselor. uite asa am asistat live la cea mai de succes tentativă de destabilizare din istoria recentă. trist e ca din "turma asta" fac parte si din generatiile tinere ce se presupune ca sunt mai deschisi la minte. au pierdut cateva ore din viata degeaba stand la cozi.
Raspunde

Gigi

Acum 2 ani

Era plin si la Lukoil, erau oare aia care ziceau pe retelele de socializare ca boicoteaza benzinariile rusesti?
Raspunde

Carcotel

Acum 2 ani

Bravo comentatori! Rar a fost ca toti sa fim de acord pe o tema prezentata in articole. Vom fi putini, dar inca mai suntem "anumiti" care si gandim :) stai numai sa apara si trollii :))
Raspunde

Andrei

Acum 2 ani

Inca sunt la coada.
Raspunde

Dragos

Acum 2 ani

O veste proasta: se pare ca au băgat cipuri in benzina - așa ca probabil toată lumea se va pune iar la coada, ca sa o returneze. Și a doua veste (și mai proasta!): de mâine se scumpesc cărțile!!! Va rog, nu blocați librăriile!!!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 2 ani

nu e pe zvon, erau nevaxerii, care băgau benzină să meargă la mall
Raspunde

Troll E. Buzu

Acum 2 ani

Ai ramas traumatizat de faptul ca unii nu au vrut sa se vaccineze? (BTW nu poti face anti-vaxer pe toata lumea care a refuzat vaxul covid)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tihomir Leluțiu

Acum 2 ani

Mandru de romanii mei! Mandru de acest popor falnic care trebuie sa devina din nou liderul Europei si sa nu mai fim calcati in picioare de straini! Mandru de patriotismul nostru, de dragostea de tara si de neamul strabun! Sa fim romani in tara noastra si sa cinstim 1 Decembrie, ziua sfanta a unirii noastre!

Raspunde

Ahahah

Acum 2 ani

Panica la acordeon! Ăștia sunt aia care cumpărau baxuri de hârtie igienica la începutul pandemiei :)))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 2 ani

Pai eu ce va tot zic aici de trolii rusi sau plătiți din rusia. Uite-i. Isi fac treaba f bine, manipulează, lanseaza zvonuri, etc, eu ii rog zilnic sa plece la tovarășu lor, nu prea am susținere da nu-i bai. Trebuie sa oprim manipulările, e o arma grea asta. Creeaza panica si asta duce la belele si mai mari.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dulau Ovidiu

Acum 2 ani

Buna ziua. Cu ce drept mi-ați pozat mașina în fața la benzinărie și ați lăsat și numărul de înmatriculare vizibil. Ați avut acordul meu?
Raspunde

Papuc

Acum 2 ani

tu esti ala din bucale ?
Raspunde

Carcotel

Acum 2 ani

Erai pe spatiu public, calmeaza-te :)
Raspunde

Ghita

Acum 2 ani

io zic ca-u unul din aia doi cu Be aM Weul
Raspunde

Claus

Acum 2 ani

Preturile carburantilor s au dublat in 2 ani,ceea ce a dus la un val de scumpiri,dar la salarii nu a umblat nimeni,macar un 20% majorat...supravietuirea e sport national la majoritatea cetatenilor,iar o astfel de stire i a curentat...Nu ii judec,e doar frică,amintiti-va in marea America,carau unii benzina in pungi de plastic saltele gomflabile sau mingi de yoga.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus