Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Prefectura Sibiu: S-a dublat numărul solicitărilor pentru pașapoarte. Dar cauza nu o reprezintă numai războiul

Prefectura Sibiu: S-a dublat numărul solicitărilor pentru pașapoarte. Dar cauza nu o reprezintă numai războiul

Instituția Prefectului Sibiu anunță miercuri după-amiază că s-a dublat numărul solicitărilor pentru pașapoarte, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019.

Oficialii prefecturii precizează însă faptul că motivele sunt diverse și nu țin doar de teama războiului din Ucraina.

”Comparativ cu perioada similară a anului 2019, numărul solicitărilor de eliberare a pașapoartelor s-a dublat. Printre factorii determinanți se situează și mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie, precum și aproprierea sărbătorilor pascale, respectiv de vacanță a elevilor”, au explicat reprezentanții prefecturii.

În acest moment cea mai apropiată dată la care se poate face o programare online pentru obținerea pașaportului este 11 mai.

”Trebuie luat în considerare și faptul că numărul actual al cererilor se suprapune cu programările deja efectuate, prin raportare la posibilitatea cetățenilor de a efectua o programare valabilă cu cel mult trei luni înainte de data dorită”, au mai precizat reprezentanții prefecturii sibiene.

Pentru a reduce timpii de așteptare la nivelul Serviciului public comunitar de pașapoarte Sibiu, s-a decis suplimentarea până la capacitatea maximă a ghișeelor de preluare cereri.

Util:

Pe platforma www.epasapoarte.ro se regăsește mesajul prin care cetățenii sunt îndrumați ca în situația în care nu se găsesc locuri disponibile în vederea programării în perioada dorită, să verifice disponibilitatea la serviciile publice comunitare de pașapoarte din județele limitrofe, prin raportare la faptul că, cererile de eliberare a pașapoartelor pot fi depuse în țară la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Filomina Colceriu

Acum 6 luni

Trotinetistii USR si bombardierii manelisti AUR ne vor apara de dusman!
Raspunde

Kokos

Acum 6 luni

Las' ca pe matale te apara pesedistii si cu penelistii!
Raspunde

Kol

Acum 6 luni

ce usa de ucraina

Raspunde

Dima

Acum 6 luni

Motivul e relaxarea masurilor evident si planurile de vacanta in Turcia, Egipt, Emirate, dupa bugetul fiecaruia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus