Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Spectacol sold out la Sibiu, după eliminarea restricțiilor. „Sibienii au fost dornici să vină la teatru”

Spectacol sold out la Sibiu, după eliminarea restricțiilor. „Sibienii au fost dornici să vină la teatru”

Primul spectacol organizat la Teatrul Național Radu Stanca, după eliminarea restricțiilor, a adus în sală 300 de spectatori. Toate biletele au fost cumpărate de sibieni pentru spectacolul Macbeth, în regia lui  Botond Nagy.

Sibienii s-au putut bucura seara trecută de primul spectacol organizat de naționalul sibian după eliminarea restricțiilor. Reprezentanții Teatrului Național Radu Stanca spun că sala a fost plină și că oamenii au fost dornici să se bucure de un astfel de eveniment. „A fost sold-out. Toată sala a fost plină. Ne bucurăm să vedem că sibienii au fost dornici să vină la teatru”.

Despre Macbeth

Probabil cea mai faimoasă „Călătorie în iad” a lui Shakespeare, concentrată pe istoria cuplului Macbeth și Lady Macbeth.

„Misterul vieții nu este o problemă pe care s-o rezolvi, ci o realitate pe care s-o experimentezi. Viața mereu ne dă șansa să câștigăm ceva și în același timp să pierdem ceva. Este o cursă continuă. Nu mă interesează să fac un spectacol plin de topice macbetiene, precum fuga spre putere, asasinări, înșelăciuni, conspirații, etc. Mă interesează acel băiat care plânge în Macbeth, când el se simte singur și furios pe toată situația în care se afundă cu o viteză incredibilă. Mă interesează acel sentiment în interiorul unei femei lăsate singură cu visele și instinctele ei înăbușite în neputință, fără posibilitatea de a crea o familie, fără a da viața mai departe. Mă interesează acel om care credea în ceva atât de greu de definit, precum o prietenie. În Macbeth vorbim încontinuu de poluri îndepărtate, opuse și de linia subțire ce le separă. Vorbim de adicții. Avem o poveste arhicunoscută, dar care a devenit ca un film porno, public, la îndemâna oricui. Vreau să redescopăr acele intimități prin care ajungem foarte aproape de ceva numit decădere umană și lumină Dumnezeiască. Adevăratele tragedii din viețile noastre nu le putem niciodată identifica și distinge de serile banale cu un pahar de vin roșu sec, altfel probabilitatea de a ne arunca fetusul propriei noastre vieți ar deveni o realitate mult prea apropiată nouă. A salva pe cineva de o greșeală este un dar al paradisului. Oare în ce măsură ne mai putem apropia de acest dar?” - Botond Nagy.

Scenografia: Cosmin Florea
Muzica & Sound Design: Claudiu Urse
Visual Design: Andrei Rancz
Light design: Cristian Niculescu
Asistent regie: Pia Carla Ionescu-Liehn

Distribuție: Daniel Plier, Emőke Boldizsár, Benedikt Haefner, Ioana Cosma

Sursă foto: Teatrul Național Radu Stanca/Facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus