Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

„Să plantăm în întreaga lume!”, proiect ecologic la Școala Gimnazială Nocrich

„Să plantăm în întreaga lume!”, proiect ecologic la Școala Gimnazială Nocrich

La Școala Gimnazială Nocrich a fost lansat în 21 martie, proiectul internațional de plantare și protejare a mediului înconjurător „Să plantăm în întreaga lume!”. Acesta a fost lansat de International Internship University, prima universitate virtuală din lume. La nivelul școlii este coordonat de profesoara de geografie, Alemănuța Toader. Programul are participanți din peste 200 de țări și toți au avut astăzi acțiuni de plantare. La școala din comuna sibiană, elevii au plantat în curtea unității de învățământ flori și pomi alături de profesori și de cei de la Asociația Elijah.   

Luni, 21 martie, la Școala Gimnazială din Nocrich a fost lansat proiectul „Să plantăm în întreaga lume”, coordonat la nivelul școlii din Nocrich de prof. Alemănuța Toader. Astăzi a avut loc prima din cele patru mari etape ale proiectului și în cadrul acesteia elevii din comuna sibiană au plantat flori și pomi aduse de voluntarul Sorin Boica. Li s-au alăturat și cei din Patrula de Reciclare și membri ai Asociației Elijah. În cadrul programului sunt peste 200 de țări participante. Cei implicați vor desfășura diferite activități pe teme ecologice cum sunt expozițiile cu lucrări de de protecția mediului, flash mob-urile, sau conferințele.

Proiect plantare Nocrich

„Să plantăm în întreaga lume” a fost lansat pentru prima dată de International Internship University, prima universitate virtuală din lume, iar proiectul reunește oameni, organizații, instituții și școli din întreaga lume. La fel ca și la Școala din Nocrich și în țările participante au avut loc acțiuni de plantare.

„Universitatea Internațională de Internship oferă educație de calitate, accesibilă și bazată pe competențe, împreună cu oportunități de stagiu pentru studenții din întreaga lume prin Platforma MOOC, pentru a dezvolta o educație modernă, flexibilă. Credem în puterea mobilizării civice! Credem în puterea exemplului! Ne bucurăm de diversitatea, impactul și complexitatea inițiativelor pe care le luăm împreună! De aceea nu puteam lipsi nici din acest proiect ecologic, de mobilizare în masă pentru natura noastră și mediul în care trăim. Vom planta în curtea școlii, în pădure sau chiar în curtea casei, pentru că fiecare pom contează, iar la finalul proiectului vom face o hartă virtuală pentru a putea vedea ce am reușit să facem împreună, în cele peste 200 de țări participante”, a declarat prof. Ermina Oprican, country director IIU România.

Proiect Nocrich elevi

Obiectivele proiectului sunt: creșterea gradului de conștientizare a rolului major pe care ar trebui să-l joace societatea în protejarea și recrearea mediului AICI, ACUM, AZI, prin plantarea de copaci; promovarea către publicul larg a activităților de voluntariat pentru protecția mediului și implicarea noastră ca oameni responsabili, companii, asociații, instituții ale statului în această mișcare; educarea tinerei generații în spiritul protecției mediului, prin implicarea sa activă în acest program. Se urmărește astfel și reducerea absenteizmul la ore, abandonul școlar și a bullying-ul!

Din Sibiu s-a implicat Școala Gimnazială Nocrich, condusă de prof. Stoica Ionela - Luiza, în calitate de director și de prof. Gligan Remus – Aurel, în calitate de Director adj, alături de I.S.J. Sibiu- Inspector General – prof. Monica Munteanu, Inspector geografie, prof. Constantin Dincă, Asociația Creștin Umanitară Touching Lives for Jesus Ministry, Asociația Elijah, Patrula de Reciclare, Adi Eco ESTI Tu, Sibiu, Primăria comunei Nocrich, Poliția Nocrich, C.J.R.A.E Sibiu, Elena Lotrean – Școala Finlandeză Sibiu, Ari Pokka, Radu Szekely și prof. dr. Alexandu Dumbravă- Viceprimar de Sibiu. De asemenea, proiectul este sprijinit de Societatea de Geografie din România, Societatea de Geografie „Gheorghe Năstase” din Republica Moldova și Esri România.

Nocrich plante

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus