Sâmbătă,
02.07.2022
Partial Noros
Acum
24°C

Ziua Poliției Române, celebrată la Sibiu: poligon de tragere, laborator criminalistic mobil și câini polițiști

Ziua Poliției Române, celebrată la Sibiu: poligon de tragere, laborator criminalistic mobil și câini polițiști

Polițiștii sibieni vor fi prezenți, timp de două zile, în Piața Habermann, pentru activități de Ziua Poliției Române. Cu această ocazie, în perioada 24-25 martie, cei curioși vor putea afla cum funcționează un laborator criminalistic mobil sau laboratorul mobil de educație rutieră și vor face cunoștință cu câinii speciali ai poliției. De asemenea, în 26 martie sibienii sunt invitați la un tur cu bicicletele.

Evenimentele se desfășoară în fiecare zi, de joi până sâmbătă, în intervalul orar 11 – 14, în Piața Habermann din municipiul Sibiu. Aici polițiștii vor fi prezenți cu standuri expoziţionale cu tehnică folosită în activitatea de poliţie, un atelier al Serviciului Acțiuni Speciale cu poligon de tragere cu arme speciale pentru airsoft, demonstrații de dresaj canin și ateliere de educație rutieră, inclusiv laboratorul mobil de educație rutieră, precum și un laborator criminalistic mobil de ultimă generaţie folosit pentru realizarea unei cercetări eficiente la locul comiterii unei infracţiuni.

Copiii vor putea recapitula și pune în practică principalele reguli referitoare la circulația pietonilor cu ajutorul unei intersecții amenajate pentru aceștia la scara redusă, iar cei mai mari își vor putea verifica abilitățile necesare pentru utilizarea bicicletei și trotinetei electrice și vor aprofunda punând în practică în cadrul unui poligon regulile referitoare la circulația acestor vehicule.

Mult îndrăgiții câini polițiști vor fi și ei prezenți. Astfel că, echipe canine formate din polițist conductor și câine de serviciu din cadru Centrului Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu vor realiza diferite exerciții de disciplină, precum și demonstrații de prindere și imobilizare a infractorilor sau de apărare împotriva unui atac.

Totodată, sâmbătă, începând cu ora 10, cei care doresc pot să participe la un tur cu bicicleta, cu plecare din fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, pe traseul Sibiu – Poplaca – Cisnădioara – Cisnădie – Sadu – Tălmaciu, al cărui scop este reprezentat de conștientizarea participanților la trafic asupra prezenței bicicliștilor, cât și de promovare a sportului în aer liber.

Tot sâmbătă, în intervalul orar 11-13, pe str. Fânului din orașul Tălmaciu (Piața Tălmaciu), polițiștii sibieni vor desfășura activități similare celor din Piața Habermann.

Invitația la aceste evenimente este deschisă tuturor, adulți și copii, polițiștii fiind pregătiți cu activități, sfaturi si recomandări preventive adaptate în funcție de categoria de vârstă sau domeniul de interes.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Xdbbdgf

Acum 3 luni

si despre poligonul de tragere unde ati scris ca parca nu am vazut decat in titlu :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus