Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Florin Cîțu anunță că reducerea accizei la carburant nu se mai află pe agenda coaliției

Florin Cîțu anunță că reducerea accizei la carburant nu se mai află pe agenda coaliției

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că reducerea accizei la carburant nu se mai află pe agenda de discuţii a coaliţiei de guvernare.

"Nu este pe masă această măsură - reducerea accizei. (...) Nu a fost propusă această măsură, nu mai este pe masă în coaliţie această măsură", a afirmat Cîţu, la Parlament.

El a fost întrebat dacă este de acord cu măsura vehiculată în PSD privind acordarea unei subvenţii pentru carburanţi transportatorilor.

"De fiecare dată când vine o astfel de măsură trebuie să ne uităm în context, să spunem dacă mergem în acest domeniu cu o subvenţie de ce n-am merge şi în alte domenii cu subvenţii, pentru că preţul la carburant îi afectează pe toţi românii şi atunci haideţi să-i ajutăm pe toţi românii care merg de dimineaţă până seara la serviciu şi poate că nu-şi permit să-şi mai ia maşina. (...) Eu spun că sunt de acord pentru toată economia. Nu există măsuri pentru un anumit sector. Gândiţi-vă că ce am făcut pentru sectorul contrucţiilor acum câţiva ani de zile a creat probleme pe piaţa forţei de muncă, este un sector care s-a dezvoltat e adevărat, dar nu ştim care sunt costurile pentru societate", a explicat liderul PNL, citat de Agerpres.

Cîţu a accentuat că trebuie crescută alocaţia pentru investiţii pentru ca economia să îşi poată reveni rapid.

"Sunt foarte clare propunerile PNL - 7% la investiţii trebuia să fie de la început, nu a fost pus, trebuie să fie pus acolo. Fără investiţii nu poţi să ai o revenire rapidă a economiei. Trebuie să creştem veniturile tuturor românilor. Există o singură variantă aici şi încă încerc să-i conving pe colegii mei că orice altă variantă pe care o aud şi nu are nimeni curajul să şi-o asume în coaliţie (...) că vrem să creştem salariul doar într-un anumit sector public sau să facem nu ştiu ce altă scamatorie nu funcţionează. (...) Nu poţi să creşti salariile doar într-un anumit sector, pentru că nu vom susţine acest lucru", a afirmat el.

O altă propunere a PNL este reducerea deficitului bugetar prin colectarea mai bună, dar şi printr-un management mai bun al cheltuielilor. "Acesta este semnalul pe care îl dai pieţelor şi astfel nu mai creşti nici dobânzile, nu mai creşti nici inflaţia. Sunt măsuri... şi nu trebuie să inventezi apa caldă. Le-am făcut, am rezolvat, am arătat când nimeni nu credea că poate economia să-şi revină în V, ţineţi minte, putem să o facem şi acum", a transmis Florin Cîţu. 

foto arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus