Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
30°C

VIDEO Iryna, o fostă dansatoare din Ucraina a venit din Noua Zeelandă la Sibiu pentru a ajuta refugiaţii

VIDEO Iryna, o fostă dansatoare din Ucraina a venit din Noua Zeelandă la Sibiu pentru a ajuta refugiaţii

Iryna este o fostă dansatoare născută în Ucraina, care locuieşte în Noua Zeelandă, ţară din care a venit la Sibiu pentru a ajuta voluntarii care strâng la depozitul Zacaria hrană, jucării, haine, medicamente şi alte lucruri necesare pentru refugiaţi.

După ce a străbătut mii de kilometri cu avionul, Iryna a ales să rămână deocamdată la Sibiu, pentru a veni în sprijinul ucrainenilor care au fugit din calea războiului, pentru că, ne spune ea, nu a mai putut să stea acolo şi să aştepte, a dorit să se implice, să fie ''parte din ceva, chiar şi la scară mai mică''. ''Este vorba despre speranţă şi este o dorinţă uriaşă de a ajuta oamenii'', afirmă ea.

"Această uniune a oamenilor poate să facă multe lucruri bune. Sunt aici la acest centru de voluntariat, unde încerc să ajut oameni pe care nu îi cunosc şi aceasta mă face să mă simt că fac parte din marea poveste a Europei care ajută Ucraina. Nu ştiu dacă pot folosi cuvintele potrivite ca să pot explica ceea ce ce simt, pentru că sunt atât de multe emoţii amestecate în acelaşi timp. Este vorba despre supărare, este vorba despre speranţă şi este o dorinţă uriaşă de a ajuta oamenii. Sunt originară din Ucraina, am venit aici din Noua Zeelandă, pentru că nu am mai putut să stau acolo şi doar să aştept şi să mă uit la ştiri şi să nu fiu o parte din ceva, chiar şi la scară mai mică. De asta sunt aici (la Sibiu - n.r.), puţin mai aproape de Ucraina. Cu siguranţă aici sunt mai aproape de Ucraina decât dacă aş fi rămas în Noua Zeelandă. Toată familia mea este în Noua Zeelandă acum", a declarat Iryna pentru AGERPRES.

Ea încearcă să îşi convingă mama, care locuieşte în Ucraina, să părăsească ţara şi să vină în România, ca să o salveze de război. Voluntara din Noua Zeelandă ajută zilnic alţi ucraineni, refugiaţi la Sibiu, cu speranţa că îşi va revedea mama în viaţă.

"Mesajul meu este acesta: trebuie să fim puternici, trebuie să rezistăm şi vom învinge. Slavă Ucrainei!", a transmis Iryna.

Zacaria este locul din Sibiu unde sunt voluntari români, ucraineni, refugiaţi, dar şi Iryna din Noua Zeelandă, care a străbătut peste 17.000 de kilometri doar ca să dea o mână de ajutor celor rămaşi fără case, despărţiţi de familiile şi prietenii rămaşi în zona de război.

Voluntarii sibieni de la Zacaria o admiră pe Iryna, o doamnă modestă, care zilnic vine câteva ore şi ajută la orice. Toţi cei care îi ştiu povestea speră ca mama ei să părăsească Ucraina şi să se salveze. Să ajungă la Sibiu, unde deja sunt oficial 1.300 de refugiaţi, dintre care 738 adulţi şi 490 copii, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Xxx

Acum 4 luni

De cînd cu războiul asta nenorocit jumate din știri sunt despre...dansatoare...balerine...actori...din Ucraina! Oare ...dansatoarele sint reprezentative pt o țară ????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus