Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Dispensarul TBC, iluminat în roșu, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei

Dispensarul TBC, iluminat în roșu, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei

Timp de o oră, clădirea Dispensarului TBC din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu a fost iluminată în roșu, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, anunță conducerea instituției pe pagina de Facebook.

Ziua de 24 martie este dedicată la nivel mondial unor acțiuni ce au drept scop atragerea atenției opiniei publice asupra pericolului real pe care îl reprezintă tuberculoza (TB)

Potrivit datelor OMS, aproximativ un sfert din populația lumii este infectată cu forma latentă a bolii și o zecime dintre cei infectați se îmbolnăvesc de tuberculoză activă în timpul vieții.

”Tema din acest an a Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei „Investim pentru a stopa TB și salvăm vieți" transmite nevoia urgentă de a investi resurse pentru a intensifica lupta împotriva tuberculozei și pentru a îndeplini angajamentele de a pune capăt acestei afecțiuni.

 Iluminarea în roșu a clădirilor emblematice, culoarea simbol împotriva tuberculozei, este o inițiativă a Parteneriatului STOP TB România, din care fac parte o serie de organizații active în domeniul tuberculozei. Sub sigla STOP TB, în această săptămână s-a derulat o campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la această boală infecțioasă gravă, totodată, 40 de clădiri din 30 de orașe ale României fiind iluminate în roșu”, scrie în postare.

Iluminarea spitalului a putut fi posibilă datorită Teatrului de Balet Sibiu, care a pus la dispoziție sistemul de iluminat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 730

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus