Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Sibiul înjumătățește tariful propus pentru încărcarea mașinilor electrice și lansează procedura de amplasare a zece stații

Sibiul înjumătățește tariful propus pentru încărcarea mașinilor electrice și lansează procedura de amplasare a zece stații

De la propunerea de 2 lei/kWh pentru încărcarea mașinilor electrice, administrația locală a fost de acord cu înjumătățirea acestui tarif. Și tocmai a lansat licitația pentru amplasarea a zece noi stații de încărcare a autovehiculelor electrice.

Lansată la jumătatea lunii martie, consultarea publică asupra proiectului Primăriei Sibiu de a taxa cu doi lei/kWh încărcarea mașinilor electrice a scos la iveală că tariful propus este mai mare decât cel perceput în unele cazuri de operatori privați.

În urma discuțiilor, reprezentații administrației locale au fost de acord cu înjumătățirea acestui tarif. 

”Dorința noastră este de a încuraja foarte mult mobilitatea verde la nivelul Sibiului. Am avut o discuție cu inițiatorii proiectului, cu directorul Serviciului de administrare a domeniului public Sibiu și au găsit o posibilitate de a reduce propunerea de tarif de la 2 la un leu cu TVA inclus pentru fiecare kWh. Eu spun că este un lucru foarte bun pentru Sibiu și astfel Primăria, printr-un tarif mai redus, va încuraja mobilitatea verde”, arată Raul Apostoiu, consilier local USR.

Proiectul de hotărâre privind tariful de un leu/kWh urmează să fie supus votului consilierilor locali în ședința programată săptămâna viitoare.

Comparativ, tarifele de încărcare a mașinilor de la stațiile private sunt cuprinse, în Sibiu, între 1,89 lei pe kWh pentru încărcarea AC (mai lentă) și, respectiv, 2,32 lei/kWh, pentru încărcarea rapidă.

Citește și ”Mai scump decât la privați”. Primăria propune 2 lei/kWh la încărcarea mașinilor electrice

Încă zece stații ale Primăriei

În paralel, administrația locală a lansat licitația pentru amplasarea a zece stații de încărcat a mașinilor electrice. Deocamdată, Primăria administrează o singură stație funcțională, în parcarea Cazarma 90, alte patru astfel de facilități fiind în teste în parcarea supraetajată din cartierul Hipodrom.

Conform documentației de licitație, cele zece noi stații vor fi amplasate în parcările din oraș: două pe Cazarma 90, două pe strada 9 Mai (în apropierea parcării din fața gării CF) și câte una pe strada Rahovei intersecție cu Aleea Șelimbăr, pe Calea Cisnădiei intersecție cu Siretului, pe Calea Șurii Mici intersecție cu drumul Ocnei, pe strada Vasile Cârlova (în fața stadionului), în parcarea din piața Aurel Vlaicu (în fața băncii Raiffeisen) și, respectiv, în parcarea din spatele Centrului cultural ”Ion Besoiu”.

1,9 milioane de lei, la care se adaugă TVA, este valoarea estimată a contractului, pentru care termenul de depunere a ofertelor a fost stabilit pe 20 aprilie. Evaluarea acestor oferte ar trebui să se încheie în cel mult o lună. 

Firma câștigătoare a contractului va avea un termen de două luni pentru elaborarea proiectului tehnic și obținerea avizelor necesare. După recepția proiectului, stațiile vor trebui amplasate în decurs de cel mult trei luni. Alte două luni din contract sunt rezervate recepție lucrărilor.

Sursa foto: Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus