Marţi,
27.09.2022
Innorat
Acum
13°C

O mină marină a fost observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri de Capu Midia

O mină marină a fost observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri de Capu Midia

O navă militară se deplasează, luni, pentru a neutraliza o mină marină care a fost observată dimineaţă în largul Mării Negre, la circa 70 de kilometri travers de Capu Midia, a informat Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Potrivit unui comunicat de presă transmis de SMFN, puitorul de mine şi plase "Viceamiral Constantin Bălescu", având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută, pe 28 martie, o misiune de cercetare şi intervenţie într-un raion maritim situat la o distanţă de aproximativ 39 de mile marine (70-72 de kilometri), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

Citește și Bulgaria avertizează că mine provenite din Ucraina se află în derivă în Marea Neagră

"Mina a fost observată, în această dimineaţă, de pescadorul românesc 'Olimpus 1', al cărui comandant a informat autorităţile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 8,10. După primirea sesizării, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare şi intervenţie în raionul maritim în care a fost sesizată mina. Nava militară a ieşit, la ora 8,20, din portul militar Constanţa şi, după ce va ajunge în raion, va acţiona pentru neutralizarea acesteia", se mai menţionează în comunicatul remis Agerpres.

Citește și Un puitor de mine, trimis în misiuni de cercetare în apele teritoriale. Nu au fost observate mine până acum

Reprezentanţi ai Forţelor Navale Române au transmis că puitorul de mine va ajunge în zona unde a fost observată mina în jurul orei 12,00. 

foto MApN

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

ValKer

Acum 6 luni

Sa o faceti pachet si sa i-o trimiteti prin curier, domnului Zelenski. Impreuna cu ajutoarele si cecurile pentru cheltuielile ucrainienilor care stau pe spatele nostru, acum.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus