Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

MApN: Un puitor de mine, trimis în misiuni de cercetare în apele teritoriale. Nu au fost observate mine până acum

MApN: Un puitor de mine, trimis în misiuni de cercetare în apele teritoriale. Nu au fost observate mine până acum

Puitorul de mine şi plase ''Viceamiral Constantin Bălescu'' a ieşit, luni, din portul militar Constanţa, pentru a executa misiuni de cercetare în raioane maritime din apele teritoriale româneşti, dar până la acest moment nu au fost observate mine în aria de patrulare şi nici nu au fost primite informaţii de la nave comerciale în acest sens, informează Ministerului Apărării Naţionale (MApN) citat de Agerpres.

Dacă se vor constata astfel de situaţii, precizează sursa citată, Forţele Navale Române sunt pregătite să acţioneze cu mijloace de contracarare adecvate.

MApN aminteşte că Direcţia Hidrografică Maritimă (DHM), autoritate naţională în domeniul hidrografiei, a emis, vineri, avizul referitor la existenţa pericolului de mine în zona de nord-vest a Mării Negre.

Citește și Bulgaria avertizează că mine provenite din Ucraina se află în derivă în Marea Neagră

Potrivit sursei menţionate, conducerea Forţelor Navale Române a dispus în regim de urgenţă intensificarea măsurilor de supraveghere a spaţiului maritim al României.

În ultimii ani, Statul Major al Forţelor Navale a acţionat pentru dezvoltarea de capabilităţi de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice, prin dotarea cu tehnică şi aparatură performantă (Nava Maritimă Hidrografică "Cdor. Alexandru Cătuneanu"), prin dezvoltarea procedurilor operaţionale şi a deprinderilor unor echipe de militari (scafandri EOD, echipajele dragoarelor maritime, puitorului de mine), precum şi prin participarea unor structuri specializate la misiuni şi exerciţii internaţionale de luptă împotriva minelor marine şi a ameninţărilor subacvatice.

foto MApN

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus