Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

Se redeschid secțiile Spitalului Județean. A crescut numărul de paturi pentru pacienții non-COVID

Se redeschid secțiile Spitalului Județean. A crescut numărul de paturi pentru pacienții non-COVID

Reprezentanții Spitalului Județean Sibiu anunță o nouă modificare temporară a structurii, crescând capacitatea de internare și tratare a pacienților non-COVID. Astfel, numărul de paturi ajunge la aproape 800 de la 736. Spitalul va continua să interneze pacienți infectați cu SARS-CoV2, pentru care sunt disponibile 66 paturi.

Citește și „La 43% grad de ocupare în spitalele din Sibiu județeanul crește numărul de paturi pentru bolnavii de COVID”

Ca urmare a primirii avizului, la nivelul spitalului a avut loc reorganizarea zonelor „verzi” și „roșii” și adaptarea circuitelor medicale, în sensul creșterii capacității de internare și tratare a pacienților non-covid, noua structură fiind deja funcțională. Modificarea de structură anunțată presupune creșterea numărului de paturi non Covid de la 736 la 798 și scăderea numărului total de paturi Covid la 66. Per total (zona verde și zona roșie) numărul de paturi în regim de spitalizare continuă este de 864. 

„Scăderea cazurilor de infecție cu SARS-CoV2 comparativ cu perioada de vârf din valul pandemic 5, respectiv numărul constat redus de pacienți COVID-19 pozitiv care au necesitat internare în ultima perioadă, au determinat necesitarea unei reorganizări a structurii temporare a SCJU Sibiu, cu scopul de răspunde eficient nevoilor pacienților care se adresează celei mai mari unități sanitare din județ. În acest sens, ca urmare a demersurilor făcute de SCJU Sibiu către Direcția de Sănătate Publică Sibiu, modificarea structurii organizatorice temporare a fost avizată”, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanții spitalului.  

În ceea ce privește zonele non-covid, cele mai importante modificări sunt făcute la Compartimentul Clinic Oftalmologie care redevine integral verde, având un număr de 14 paturi, la Secția Clinică Chirurgie Plastică, microchirurgie reconstructivă care este relocată în structura modulară I a SCJU Sibiu (modularul mic) cu 10 paturi, în Secția Secția Clinică Boli Infecțioase unde sunt disponibile 10 paturi „verzi”, cu circuit separat față de zona Covid și la numărul de paturi din Secția Clinică Chirurgie Generală I care crește de la 29 la 35. De asemenea, numărul de paturi din Secția Clinică Chirurgie Generală II crește de la 27 la 38. 

66 de paturi pentru secția COVID

Spitalul va continua să interneze pacienți cu forme severe și critice de SARS-CoV2, aceștia urmând să fie tratați în structurile de se asistență COVID. Este vorba despre 35 de paturi pentru pacienții Covid pozitiv în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase, 10 paturi ATI – COVID  în structura modulară II, 6  paturi pentru cazurile de factură chirurgicală care nu necesită suport de terapie intensivă, în cadrul structurii modulare II a SCJU Sibiu, 13 paturi Covid pentru patologia obstetricală și ginecologică în structura Secției de Obstetrică Ginecologie și 2 paturi ATI Covid – în structura ATI Ginecologie pentru pacientele Covid pozitiv care au nevoie de suport de terapie intensivă. 

Reprezentanții spitalului subliniază faptul că procesul de reorganizarea este unul complex și că în elaborarea noii structuri s-a luat în considerare derularea lucrărilor de reabilitare/renovare care se derulează în prezent. Structura este una temporară și organizarea actuală, cu clădiri, trasee și personal alocat este gândită pentru a putea răspunde în eventualitatea unei creșteri a numărului de cazuri COVID-19 care necesită internare. 

„Recomandăm sibienilor să fie în continuare prudenți și să aplice, la nivel  individual, minimele măsuri de siguranță, pentru a se proteja pe sine și pe cei din jur și pentru a limita riscurile de infectare”, încheie reprezentanții Spitalului Județean Sibiu.  

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus