Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

La 43% grad de ocupare în spitalele din Sibiu județeanul crește numărul de paturi pentru bolnavii de COVID

La 43% grad de ocupare în spitalele din Sibiu județeanul crește numărul de paturi pentru bolnavii de COVID

Spitalul Clinic Județean Sibiu crește cu 20 de paturi pentru bolnavii COVID de la specialitățile chirurgicale. De asemenea, sunt șase paturi în plus pe secția ATI COVID, ajungându-se la un total de 24 de paturi. Spitalul are acum  876 de paturi, dintre care 736 pentru secțiile „verzi” și 140 paturi Covid-19. Potrivit datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, joi, 10 februarie, gradul de ocupare al paturilor din spitalele sibiene era de 43,09% pentru bolnavii de COVID.

Pentru a preveni aglomerarea din secțiile Covid  destinate pacienților infectați cu SARS-CoV2 care au nevoie de spitalizare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a făcut demersuri în vederea suplimentării numărul de paturi destinate acestora. Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Sibiu a avizat modificarea structurii organizatorice temporare a SCJU Sibiu -  pentru perioada de funcționare ca spital de nivel I pentru pacienți, cazuri confirmate sau suspecte de Covid-19.

Conform noi structuri, pentru spitalizarea pacienților Covid non - ATI sunt disponibile:  114 de paturi în urma unei suplimentări cu 20 de paturi pentru specialitățile chirurgicale.

Paturile Covid non-ATI sunt distribuite 45 în Secția Clinică Boli Infecțioase, 24 în Pavilionul Oftalmologie (administrată tot de Secția Boli Infecțioase), 32 de paturi pentru bolnavii COVID în specialitățile chirurgicale – localizate în pavilionul chirurgical și 13 pentru secțiile de Obstetrică-Ginecologie.

Pentru spitalizarea pacienților Covid pozitivi care au nevoie de terapie intensivă, capacitatea de preluare din zona ATI Covid crește la 24 paturi în urma unei suplimentări cu 6 paturi.  Zona ATI Covid este localizată în structurile modulare 1 și 2 ale SCJU Sibiu.

Pentru Compartimentul ATI - Obstetrică Ginecologie sunt disponibile 2 paturi, la fel ca în structura anterioară. Acestea sunt destinate exclusiv compartimentului menționat.  

Per total, conform noii structuri temporare, SCJU Sibiu are în momentul de față: 876 de paturi, dintre care 736 pentru secțiile „verzi” și 140 paturi Covid-19.

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus