Duminică,
04.12.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

50 de lei pe zi. Primăria Sibiu anunță decontarea cazării refugiaților ucraineni

50 de lei pe zi. Primăria Sibiu anunță decontarea cazării refugiaților ucraineni

Pe lângă cei 20 de lei pe zi decontați pentru hrana fiecărui refugiat ucrainean, autoritățile locale vor începe și plata a câte 50 de lei pentru fiecare zi de cazare a celor care au fugit din calea războiului.

Decontarea celor 50 de lei pe zi pentru cazare a fost decisă la nivel național printr-o ordonanță de guvern adoptată în urmă cu șase zile, iar detaliile mai au nevoie de emiterea unor noi acte normative. ”Menționăm că mecanismul de decontare urmează să se stabilească printr-o hotărâre a Guvernului”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Deocamdată, aceștia solicită sibienilor care oferă cazare pentru refugiați să anunțe acest lucru Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu (0800811822 – număr TelVerde). ”Ulterior, asistenții sociali se vor deplasa în teren pentru verificarea situației”, mai arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Funcționarii administrației locale sugerează celor care intenționează să ofere cazare refugiaților să își anunțe disponibilitatea prin completarea unui chestionar. Acesta poate fi accesat aici

Pașii pentru decontarea cheltuielilor cu cazarea și hrana asigurate refugiaților

Sursa: comunicat Primăria Sibiu

1.Anunțarea de îndată a Direcției de Asistență Socială a Primăriei Sibiu

2.Depunerea următoarelor documente, fie la sediul Direcției de Asistență Socială de pe bulevardul Victoriei nr.1-3, cam.S2, fie online, pe adresa de email protsoc@sibiu.ro:

- cerere tip, care poate fi descărcată de pe următorul link: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/DAS_cerere_privind_decontarea_cheltuielilor_cu_hrana_pentru_cetatenii_straini_sau_apatrizii_gazduiti.pdf

Precizare: în cerere se va specifica numărul persoanelor găzduite, numele și prenumele acestora, localitățile din care aceștia declară că provin și intervalul de timp pentru care solicită decontarea cheltuielilor. Cererea se depune în primele trei zile lucrătoare ale fiecărei luni pentru luna precedentă. Cererile depuse după acest termen se soluționează în luna următoare

- declarație pe propria răspundere cu privire la realitatea informațiilor cuprinse în cerere,  modelul fiind disponibil pe următorul link: https://www.sibiu.ro/ro2/pdf/formulare/DAS_model_cerere_pe_propria_raspundere.pdf

- copia actului de identitate al solicitantului

- documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduite persoanele refugiate

- copii după documentele de identitate ale persoanelor găzduite (după caz)

- extras de cont al solicitantului pentru a atesta contul în care vor fi virate sumele

Actele pot fi consultate pe sibiu.ro, secțiunea Acte necesare, pe următorul link: https://sibiu.ro/primaria/document/10020 , precum și la sediul instituției din Sibiu, b-dul Victoriei, nr. 1-3.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus