Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Terra Building vrea să construiască o pistă de biciclete de 2,4 milioane de euro în Focșani. Compania concurează pentru un proiect similar, în Sibiu

Terra Building vrea să construiască o pistă de biciclete de 2,4 milioane de euro în Focșani. Compania concurează pentru un proiect similar, în Sibiu

Societatea sibiană Terra Building, în asociere cu Wind Technologies din Braşov va construi în municipiul Focșani o pistă de biciclete de 2,4 milioane de euro, anunță Ziarul Financiar.

Este vorba de o rețea de piste dedicate circulaţiei bicicletelor şi implementarea unui sistem de bike-sharing. În cadrul proiectului vor fi instalate 30 staţii de închiriere a bicicletelor şi vor fi utilizate 285 de biciclete inteligente mecanice şi 16 triciclete pentru seniori şi persoane cu dizabilități, potrivit unui comunicat de presă al primăriei din Focşani.

Bicicletele vor fi monitorizate permanent prin GPS şi vor fi dotate cu modul de comunicaţii mobile GPRS şi Wi-Fi precum şi modul de comunicaţii cu terminalele şi staţiile de preluare şi predare, sistem integrat în cadrul bicicletei de facilitare a închirierii directe cu ajutorul telefonului mobil (NFC - Near Field Communication). Bicicletele din sistemul bike-sharing vor fi operate cu o aplicaţie software mobilă realizată în cel puţin 3 limbi de circulaţie internaţională, inclusiv română, cu posibilitatea de plată prin SMS sau card bancar. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni.

A depus ofertă și pentru traseul de pe malul Cibinului

Terra Building Sibiu face parte din una din cele patru asocieri de firme de construcții care au depus ofertă pentru a doua cea mai mare lucrare publică din Sibiu, estimată la aproape 51 de milioane de lei. Este vorba de amenajarea traseului pietonal și pentru biciclete de-a lungul râului Cibin.

Terra Building este lider al asocierii cu italienii de la Consorzio Stabile EBG, alături de care mai participă trei subcontractanți (cu aproximativ 25%).

Compania a avut în 2020 o cifră de afaceri de 46,60 de milioane de lei și un profit de 1,78 de milioane de lei. În total, în 2020 compania figura cu 136 de angajați.

3,5 km, pod circular, balcoane, bănci ”smart”, piațetă pietonală

Cu un buget alocat de zece milioane de euro, pista de biciclete care urmează a fi amenajată pe malurile Cibinului reprezintă cea mai mare investiție a Primăriei Sibiu, după cea de modernizare a Stadionului municipal. Pista va avea 3,5 km lungime și are punct de pornire pe strada Maramureșului, ajungând până aproape de Gușterița (mai precis, până în dreptul intersecției dintre strada Viitorului și strada Crișului).

Pe lângă pista propriu-zisă, proiectul include și amenajări destinate inclusiv pietonilor, cum ar fi o piațetă în imediatul aval al podurilor șoselei Alba Iulia peste Cibin, precum și un viitor pod circular în spatele Spitalului de Psihiatrie. Acest pod care va fi amplasat deasupra confluenței pârâului Rosbach cu Cibinul va avea cinci metri lățime: trei pentru bicicliști și doi pentru pietoni.

Citește și:

Bătălia greilor: Con-A, Geiger și Strabag vor să construiască pista 10 mil. de euro pe malurile Cibinului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Birtu

Acum 2 ani

Daca vor face pistele de biciclete va iesi o lucrare de o calitate ieuropeana mai ceva ca renumitele piste de biciclete din Sibiu, nu as vrea ca primaria orasului sa-i lase sa plece sa lucreze in alte zone pentru ca noi vom suferi cu alte firme !!
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

D-le Bratu , firma "a concurat " , nu "concureaza" , pentru ca , contractul pentru pista de biciclete de pe malul Cibinului a fost semnat de mult cu Con-a , iar lucrările au început deja.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus