Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Preşedintele Putin a semnat decretul privind încorporarea a 134.500 de recruţi

Preşedintele Putin a semnat decretul privind încorporarea a 134.500 de recruţi

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat joi un decret privind încorporarea a 134.500 de recruţi noi, în cadrul campaniei anuale de recrutare de primăvară, dar Ministerul rus al apărării a asigurat că decretul nu are nicio legătură cu actualul război din Ucraina, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit decretului, campania de recrutare de primăvară - ce are loc între 1 aprilie şi 15 iulie - are în vedere bărbaţi între 18 şi 27 de ani.

Marţi, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a afirmat că noii recruţi nu vor fi trimişi în "zone fierbinţi" şi vor fi repartizaţi în cazărmi la finele lui mai, urmând să participe la un antrenament profesionist care va dura între trei şi cinci luni.

Totuşi, Mihail Beniaş, un avocat reprezentând mai mulţi membri ai Gărzii naţionale ruse care au refuzat să meargă în Ucraina, a afirmat că, potrivit legislaţiei ruse, recruţii pot fi trimişi la luptă după câteva luni de pregătire, notează Reuters.

Problema implicării recruţilor în război este una extrem de sensibilă. Pe 9 martie, Ministerul Apărării a recunoscut că au fost trimişi şi recruţi în Ucraina, după ce Putin a negat acest lucru în repetate rânduri, susţinând că au fost trimişi la război doar soldaţi şi ofiţeri profesionişti. Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei a menţionat atunci că şeful statului a ordonat procuraturii militare să ancheteze şi să-i sancţioneze pe cei responsabili de nerespectarea instrucţiunilor sale de a-i exclude pe recruţi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 952

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus