Miercuri,
06.07.2022
Innorat
Acum
19°C

Răzvan Pop, noul director al Bibliotecii Astra: ”strategia mea se bazează pe o reorganizare administrativă”

Răzvan Pop, noul director al Bibliotecii Astra: ”strategia mea se bazează pe o reorganizare administrativă”

Fost viceprimar al Sibiului, fost – de acum – director al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, Răzvan Pop a preluat de la 1 aprilie 2022 mandatul de manager al Bibliotecii județene Astra.

”Considerăm că trebuie să existe un Serviciu Administrativ care să aibă în vedere administrarea spaţiilor instituției, dotarea cu aparatura necesară și evident bunul mers al activității entității. În coordonarea sa va funcționa Editura Armanis. De asemenea trebuie structurat un Serviciu dedicat activității bibliotecare, Serviciu care va coordona întreg acest aspect al instituției. Depozitul Legal dar și filialele Bibliotecii. Un al treilea Serviciu va fi cel dedicat cercetării, Serviciu care va coordona activitatea Muzeului, Laboratorului de Conservare/ Restaurare. Compartimentele necesare dezvoltării activității on-line, de marketing dar și culturale vor fi direct subordonate directorului general/ managerului”, scrie Răzvan Pop în planul de management pe baza căruia a fost promovat director al Bibliotecii, plan dat publicității de Consiliul Județean Sibiu în cursul zilei de azi (o dată cu instalarea în funcție a noului manager).

Conform acestui document, Pop își propune să atragă de partea bibliotecii companii care să susțină financiar instituția, în schimbul mediatizării și a unor beneficii precum ”prioritate la rezervarea spațiilor aflate în administrarea Bibliotecii”. Tinerii între 15 și 23 de ani din Sibiu vor fi invitați să devină voluntari, mai arată Răzvan Pop.

Citește și Nota finală - 8,56. Răzvan Pop este noul director al Bibliotecii județene Astra

Planurile expuse în concursul promovat includ și reabilitarea Palatului Astra, proiect estimat fără vreun studiu prealabil la două milioane de euro. De altfel, și parcul din fața bibliotecii este vizat de noul manager. ”Biblioteca trebuie simțită de către publicul său, prin urmare trebuie sa iasă din spațiul pe care îl administrează. Prin strategia noastră dorim să transformăm parcul ASTRA într-o «grădina a Bibliotecii». Nenumărate evenimente pe care le vom organiza vor fi gândite a avea o componentă outdoor dedicată în special acestui parc deosebit al Sibiului”.

”Dorim ca un procent de cel puțin 20% din sumele atrase prin sponsorizări și de 50% atrase din închirieri de spaţii să meargă către achiziționarea de carte”, planul de management realizat de Răzvan Pop

Răzvan Pop a fost desemnat manager și în condițiile în care a propus reorganizarea sucursalelor din municipiul Sibiu. ”Credem că aceste spații pot fi transformate în spații de lectură dar și culturale. În interiorul lor se pot organiza lecturi publice, dezbateri, mini concerte. Mai mult ele pot fi regândite pe diferite tematici care ar putea atrage un alt public, mai activ, gândindu-ne la cei care caută spaţii alternative de desfășurare a propriilor activități. De exemplu Filiala Bâlea poate avea o tematică muzicală, Filiala Vasile Aaron o tematică literară, Filiala Hipodrom o tematică plastică iar Filiala Valea Aurie una istorică – științifică”.

Despre Cabana Oțetea, imobil reabilitat cu 600.000 de lei în 2015, și folosit niciodată, Răzvan Pop spune că are de gând să ceară sprijinul Consiliului Județean și al Primăriei Săliște. ”Acest spațiu nu este frecventabil, el fiind cvasi închis. Defectuoasa amenajare interioară și neaccesibilitatea cu vehicule a acesteia, a dus la această situație. În cel mai scurt timp vom realiza împreună cu specialiștii Bibliotecii și în dialog cu cele două entități administrative menționate deja, un plan prin care să reușim includerea locației în circuitele culturale și de ce nu turistice. Avem în vedere atragerea de evenimente specifice în acea zonă, organizarea de proiecte dar și realizarea de parteneriate cu instituții care pot ajuta în acest sens”.

Creșterea prezenței digitale, parteneriate cu administrațiile din județ sau ”AstraUnplugged” (serii de concerte în bibliotecă) sunt printre celelalte propuneri pe care Răzvan Pop le face prin Planul de management.

Consultă aici Planul de management al Bibliotecii Astra propus de noul manager al acesteia

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 3 luni

Citez din dl Pop: ''Metode și instrumente aprofundate în Planul de Management: ciclul funcțiilor manageriale, diagrama cauză – efect numită și diagrama Ishikawa, matricea de prioritizare a problemelor, grafic Gantt, matricea SWOT, analiza de date comparate – Benchmarking'' Pe cit punem pariu ca nu poate nici macar sa citeasca fraza fara sa-si fractureze limba da' sa aplice?
Raspunde

DB

Acum 3 luni

Încă nu îmi pot da seama dacă e pe bune acest text sau e doar un articol hazliu de 1 aprilie. Să- l văd vorbind despre management şi reorganizare administrativă omul care a stat până la 35 de ani cu mămica şi tăticu mi se pare cea mai tare glumă.
Raspunde

Corect

Acum 3 luni

da cine e mamica si taticu?
Raspunde

Istoricul

Acum 3 luni

Un etern 1 Aprilie la BJ Astra. Păcăleala se va vedea la plecarea lui R Pop, când planul managerial marțian va fi departe de realitate. Ce vrea de fapt în planul managerial? Evenimente sau timp și loc agreabil pentru cititori? De ce nu aduce drone cu difuzoare, holograme care citesc, cărți comestibile, campionate de lapte gros și jocurile foamei de carte?
Raspunde

Hahahaaa

Acum 3 luni

eram sigur ca articolul asta e scris de un "jurnalist" adevarat. pana unde poate merge pupincurismul sibian? oare de ce nu scrie autorul articolului despre desfasurarea concursului? despre comisia de examinare? despre criteriile de selectie? despre profesionalismul noului manager in ale biblioteconomiei? despre alocatia bugetara suplimentara cu dedicatie? despre firmele care deja stiu ce lucrari au de facut la biblioteca? despre caracterul insului cu pricina? si ce ciudat - fragmente din "planul de management" apar la o luna dupa ce au solicitat acest lucru cititorii. a fost facut ieri? ca sa dea bine la presa? hmm, curat murdar, coane delica. spor in continuare, sigur iti vei primi osciorul!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 luni

Sa- l compară cu predecesorul detronat și putem aprecia ponderea apartenentei politice in promovare ; puțin mai mult decât înaintea Loviturii kaghebiste din 89 … Până atunci era nevoie ȘI de sprijinul politic ; acum , indiferent de partid , DOAR de el . Iată o cauză a degradării statului in era “ democrației “ .
Raspunde

Popa

Acum 3 luni

Dle Fuego, sper sa achizitionat macar 200 de carti anul acesta!
Raspunde

Diii, murgule!

Acum 3 luni

Va doresc să aveți aceleași succese ca în instituțiile pe care le-ați "condus" anterior. Totul pentru partid, totul galben! Călare pe buldozerul penelist: diiiii, murgule, diii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus