Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Sunteți gospodari, gătiți bine și sănătos? Aflați cum puteți face profit înființând un punct gastronomic local

Sunteți gospodari, gătiți bine și sănătos? Aflați cum puteți face profit înființând un punct gastronomic local

Autoritățile județene anunță organizarea unei serii de întâlniri cu oamenii din zona rurală interesați de deschiderea unui punct gastronomic local. O modalitate prin care oamenii din județul Sibiu pot oferi masă unui număr restrâns de clienți.

”Până în prezent, în județul Sibiu sunt înregistrare un număr de 15 puncte gastronomice locale, trei dintre acestea fiind înființate sub îndrumarea Consiliul Județean Sibiu. Punctele Gastronomice Locale presupun servirea mesei în gospodăria proprie a unui număr limitat de persoane (max. 12 persoane), iar meniul zilnic va cuprinde o gamă redusă de preparate tradiționale locale care vor fi realizate de proprietar și membrii familiei acesteia”, anunță reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Cele 15 puncte gastronomice locale existente funcționează în Gura Râului, Sadu, Bradu și Cisnădioara (câte două), respectiv Jina, Mediaș, Cârțișoara, Colun, Cristian, Râu Sadului și Alămor.

Pentru a spori acest număr, Consiliul Județean Sibiu anunță că a organizat deja întâlniri la Râu Sadului și la Biertan cu autoritățile și producătorii locali interesați, săptămâna viitoare fiind programată o astfel de întâlnire și la Arpașu de Jos. Aici, cei interesați pot afla pașii care trebuie urmați pentru înființarea unui punct gastronomic local, precum și birocrația pe care o implică un astfel de demers. ”CJ Sibiu poate să îl reprezinte pe producător în relația cu autoritatea, depunând în numele acestui actele necesare”, se arată în comunicatul citat.

”Detalii despre înființarea Punctelor Gastronomice Locale (PGL) pot fi obținute de la Compartimentul Dezvoltare Durabilă a Consiliului Județean Sibiu, adresă de e-mail: [email protected]. Compartimentul a fost înființat ca rezultat al derulării proiectului european EUREGA Interreg Europe și are ca scop identificarea, promovarea și asistența IMM-urilor locale și a start-up-urilor, precum și realizarea unor acțiuni de comunicare și diseminare pentru promovarea gastronomiei locale și implicit a producătorilor din județul Sibiu”, comunicat CJ Sibiu

Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, spune că sporirea numărului de puncte gastronomice se pliază pe componentele de ecoturism și gastronomie locală pe care autoritățile locale au în vedere să le dezvolte prin politici publice. ”Ecoturismul și gastronomia locală sunt două dintre cele mai importante resurse pe care mizăm în promovarea destinației noastre și prin care noi, ca autoritate județeană vrem să atragem un public cât mai mare și divers, atât pe plan național, dar și internațional”, transmite Cîmpean.

Citește și Puncte Gastronomice Locale în județul Sibiu. Protocol de colaborare între Consiliul Județean Sibiu și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu

Lista Punctelor Gastronomice Locale avizate în prezent în județul Sibiu

Sursa: Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu

Denumirea unităţii Adresa
   
PFA HANZU JANA-ADELAIDA GURA RAULUI, PRINCIPALA, 455
I F HENNING MICHELSBERG CISNADIOARA, NR 150
IANCU N. ILEANA II JINA, PRISLOP,30
PFA ALDEA  STAN -OLIVIU MEDIAS,str.JOHANNES HONTERUS ,nr.4
PFA RAULEA V. ALINA  CARTISOARA, NR 46
ATELIERUL DE ANTREPRENORI SRL COLUN,PRINCIPALA,21
DAN AVANTAJ TRANS SRL BRADU,OS.AVRIG,nr.504A
FUN BIZ SRL GURA RIULUI , nr. 1040
MARGINEANU MIRELA-DELIA II CISNADIOARA,VALEA ARGINTULUI,141
GRAPA BOVA SRL CRISTIAN,str.X,nr.33
PFA VESTEMEAN PARASCHIVA VASILICA SADU,IOAN PIUARU MOLNAR,NR.18
PFA VESTEMEAN MARCEL SADU, CETATII,26
I.I. SUCIU IOAN - VIOREL RAU SADULUI , str. INTRE IAZURI , FN
MOSIA  BOGDAN SRL BRADU,str.Oltul Vechi,nr.1
RANF IOAN PFA ALAMOR, COM.LOAMNES,178

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Marioara

Acum 1 an

Unde as putea sa-mi vand zacusca?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus