Autoritățile județene anunță organizarea unei serii de întâlniri cu oamenii din zona rurală interesați de deschiderea unui punct gastronomic local. O modalitate prin care oamenii din județul Sibiu pot oferi masă unui număr restrâns de clienți.
”Până în prezent, în județul Sibiu sunt înregistrare un număr de 15 puncte gastronomice locale, trei dintre acestea fiind înființate sub îndrumarea Consiliul Județean Sibiu. Punctele Gastronomice Locale presupun servirea mesei în gospodăria proprie a unui număr limitat de persoane (max. 12 persoane), iar meniul zilnic va cuprinde o gamă redusă de preparate tradiționale locale care vor fi realizate de proprietar și membrii familiei acesteia”, anunță reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.
Cele 15 puncte gastronomice locale existente funcționează în Gura Râului, Sadu, Bradu și Cisnădioara (câte două), respectiv Jina, Mediaș, Cârțișoara, Colun, Cristian, Râu Sadului și Alămor.
Pentru a spori acest număr, Consiliul Județean Sibiu anunță că a organizat deja întâlniri la Râu Sadului și la Biertan cu autoritățile și producătorii locali interesați, săptămâna viitoare fiind programată o astfel de întâlnire și la Arpașu de Jos. Aici, cei interesați pot afla pașii care trebuie urmați pentru înființarea unui punct gastronomic local, precum și birocrația pe care o implică un astfel de demers. ”CJ Sibiu poate să îl reprezinte pe producător în relația cu autoritatea, depunând în numele acestui actele necesare”, se arată în comunicatul citat.
”Detalii despre înființarea Punctelor Gastronomice Locale (PGL) pot fi obținute de la Compartimentul Dezvoltare Durabilă a Consiliului Județean Sibiu, adresă de e-mail: [email protected]. Compartimentul a fost înființat ca rezultat al derulării proiectului european EUREGA Interreg Europe și are ca scop identificarea, promovarea și asistența IMM-urilor locale și a start-up-urilor, precum și realizarea unor acțiuni de comunicare și diseminare pentru promovarea gastronomiei locale și implicit a producătorilor din județul Sibiu”, comunicat CJ Sibiu
Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, spune că sporirea numărului de puncte gastronomice se pliază pe componentele de ecoturism și gastronomie locală pe care autoritățile locale au în vedere să le dezvolte prin politici publice. ”Ecoturismul și gastronomia locală sunt două dintre cele mai importante resurse pe care mizăm în promovarea destinației noastre și prin care noi, ca autoritate județeană vrem să atragem un public cât mai mare și divers, atât pe plan național, dar și internațional”, transmite Cîmpean.
Lista Punctelor Gastronomice Locale avizate în prezent în județul Sibiu
Sursa: Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu
Denumirea unităţii | Adresa |
PFA HANZU JANA-ADELAIDA | GURA RAULUI, PRINCIPALA, 455 |
I F HENNING MICHELSBERG | CISNADIOARA, NR 150 |
IANCU N. ILEANA II | JINA, PRISLOP,30 |
PFA ALDEA STAN -OLIVIU | MEDIAS,str.JOHANNES HONTERUS ,nr.4 |
PFA RAULEA V. ALINA | CARTISOARA, NR 46 |
ATELIERUL DE ANTREPRENORI SRL | COLUN,PRINCIPALA,21 |
DAN AVANTAJ TRANS SRL | BRADU,OS.AVRIG,nr.504A |
FUN BIZ SRL | GURA RIULUI , nr. 1040 |
MARGINEANU MIRELA-DELIA II | CISNADIOARA,VALEA ARGINTULUI,141 |
GRAPA BOVA SRL | CRISTIAN,str.X,nr.33 |
PFA VESTEMEAN PARASCHIVA VASILICA | SADU,IOAN PIUARU MOLNAR,NR.18 |
PFA VESTEMEAN MARCEL | SADU, CETATII,26 |
I.I. SUCIU IOAN - VIOREL | RAU SADULUI , str. INTRE IAZURI , FN |
MOSIA BOGDAN SRL | BRADU,str.Oltul Vechi,nr.1 |
RANF IOAN PFA | ALAMOR, COM.LOAMNES,178 |
Foto: arhiva TS
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: autorizatii punct gastronomic , puncte gastronomice locale sib , puncte gastronomice locale
Vizualizari: 2858
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
HBomb
Acum 1 oră
@Pol-Pot
Acum 1 oră
Soso
Acum 2 ore
Bunu
Acum 2 ore
A