Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Sibiul, subiect de emisiune la televiziunea publică din Coreea de Sud. ”Aici, majoritatea clădirilor au peste 500 de ani”

Sibiul, subiect de emisiune la televiziunea publică din Coreea de Sud. ”Aici, majoritatea clădirilor au peste 500 de ani”

Sibiul, alături de București și satele din Maramureș, este subiectul unui reportaj realizat de televiziunea publică din Coreea de Sud, KBS (Korean Broadcasting System). Emisiunea a fost difuzată pe 1 aprilie și face parte dintr-un ciclu de reportaje turistice realizate în Europa, informează o revistă de profil din această țară.

Prezentarea Sibiului a făcut parte din partea a cincea a seriei ”Dreaming Eastern Europe”, „A Fairy Tale Village, Romania”.

”În Sibiu, un oraș nu departe (n.r. de Transfăgărășan), majoritatea clădirilor au peste 500 de ani și au fost desemnate drept bunuri culturale, iar ferestrele de pe acoperișuri arată ca niște ochi umani. Dacă traversezi piața centrală sub priviri ciudat de usturătoare, vei da peste Podul Minciunilor. Comercianții trebuiau să treacă pe timpuri un pod cu o legendă unică, ce spune că dacă mințeau, acesta s-ar fi prăbușit”, scrie în prezentarea orașului.

Ultima oprire a coreenilor a fost în România la Cimitirul Vesel de la Săpânța.

”Există un cimitir plăcut, într-un sat pitoresc, se numește Cimitirul Vesel. Sub fiecare piatră funerară este o poveste încântătoare a celor plecați. Românii își trăiesc viața plini de bucurie, mai curând decât să se întristeze de moarte.

România este un loc în care poți învăța atitudini pozitive, față de viață. Să mergem împreună într-un basm numit România, unde totul este bogat și frumos!”, spun coreenii.

Sursa foto: sisamagazine.co.kr

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Kukuruku

Acum 4 luni

Cand scapi de granita cu Coreea de Nord, totul ti se pare mai fain:) bine, mai nou se apropie Sauron de noi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus