Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Alegeri în Ungaria. Se preconizează o victorie FIDESZ și Viktor Orbán

Alegeri în Ungaria. Se preconizează o victorie FIDESZ și Viktor Orbán

Coaliția Fidesz-KDNP conduce cu 59,99%, în urma alegerilor de duminică din Ungaria, conform primele rezultate parţiale după centralizarea a 23% dintre voturile pe listă, în principal din localităţile mai mici, unde guvernul este mai popular, informează G4Media, care citează 24.hu.

Coaliţia de opoziţie „În unitate pentru Ungaria!” urmează cu 28,89% şi ar mai trece pragul electoral formaţiunea de extremă dreapta Mi Hazánk (Patria Noastră) cu 6,58%, iar Magyar Kétfarkú Kutya Párt (Partidul Câinelui cu Două Cozi) are 2,43 din voturi.

 „În unitate pentru Ungaria!” este coaliția compusă din 6 partide de opoziție Jobbik (Mişcarea pentru o Ungarie mai Bună), Momentum (Mişcarea Momentum), LMP (Politica poate fi şi Altfel), Párbeszéd (Dialog pentru Ungaria), MSZP (Partidul Socialist Maghiar) şi DK – Demokratikus Koalíció (Coaliţia Democratică), avându-l ca lider pe Péter Márky-Zay.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Tourette

Acum 2 ani

Pai Orban tine cu Ungaria.... nu accepta migranti islamisti bagati pe gat, nici baze militare si nici ordine de la grofii de la Bruxelles despre schimbat sexul la copii sau parade de homosexuali. Cum sa nu castige ?!
Raspunde

Sparrow

Acum 2 ani

Mda. Nici nu stii unde se terminā patriotismul si unde incepe extremismul. Clar nu in cabina de vot.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus