Joi,
18.04.2024
Light Intensity Drizzle
Acum
7°C

Ce evenimente mari se anunță anul acesta la Sibiu. Unele dintre ele revin după un an de pauză

Ce evenimente mari se anunță anul acesta la Sibiu. Unele dintre ele revin după un an de pauză

Anul acesta se anunță unul plin de evenimente, la Sibiu. Turiștii care ne vizitează orașul, dar și sibienii trebuie să știe că, începând cu luna iunie, în oraș revin unele dintre cele mai apreciate festivaluri. Festivalul Internațional de Teatru, ESTE Film Festival sau Astra Film Festival sunt doar o parte dintre evenimentele de care ne putem bucura în 2022 la Sibiu. Tot în această vară, după un an de pauză, ARTmania revine la Sibiu.

Publicul sibian și turiștii care ne vizitează orașul vor avea ocazia să descopere în acest an evenimente care au adus Sibiului recunoașterea națională și internațională.

După doi ani, Târgul de Paște se organizează la Sibiu

Săptămânile trecute, Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Paște din Sibiu, a anunțat că evenimentul va avea loc anul acesta în zilele premergătoare Paștelui. Ultima dată când sibienii au putut să se bucure de târgul din Piața Mare a fost acum doi ani, în anul 2019.

„Am luat decizia organizării Târgului de Paști și am transmis deja primele informări către participanți, iar până în acest moment reacțiile sunt favorabile. Precizăm totuși că păstrăm o rezervă în privința târgului din cauza războiului din Ucraina. Nu putem ști în prezent cum vor evolua lucrurile și este bine să avem o rezervă, deși bineînțeles că noi ne dorim să fie pace”, spunea în urmă cu aproape două săptămâni, pentru Turnul Sfatului, Andrei Drăgan.

ARTmania revine după un an de pauză

ARTmania Festival este un eveniment cu o tradiție impresionantă, ajuns la cea de-a XV-a ediție și care reușește de fiecare dată să adune în Piața Mare din Sibiu cele mai însemnate nume din lumea rockului, precum și mii de susținători ai acestei culturi, an după an. Anul acesta, festivalul este programat între 22 și 24 iulie.

„Când am fost nevoiți să amânăm evenimentul anul trecut, le-am promis susținătorilor noștri că ediția de anul acesta va fi una specială. Astfel, am pregătit un line-up de-a dreptul incredibil – cele mai îndrăgite nume internaționale vor urca pe scena ARTmania Festival, între 22 și 24 iulie: Mercyful Fate, Transatlantic, Cult of Luna, Testament, My Dying Bride, Leprous, The Pineapple Thief, Pain of Salvation, The Vintage Caravan. Totodată, avem și nume românești în line-up, cu greutate, cu istorie în cultura rock-metal locală precum Bucovina, Taine și Dor de Duh”, a spus Codruța Vulcu pentru Turnul Sfatului.

Biletele pentru eveniment au fost puse deja în vânzare, iar primele concluzii spun faptul că atât publicul publicul sibian, cât și publicul din străinătate este dornic să retrăiască atmosfera de festival.

„Comunitatea noastră este una loială, care știe cum să aprecieze toate eforturile noastre de a organiza un eveniment de o asemenea anvergură. Se vede acest lucru și din vânzarea de bilete, dar și din feedback-ul pe care îl primim de la public când anunțăm un nume nou sau vreo informație referitoare la desfășurarea festivalului. Întreaga echipă ARTmania este recunoscătoare pentru dinamica bună pe care o avem cu comunitatea noastră, indiferent dacă ne referim la public, la trupe și echipele lor sau la partenerii care ne-au susținut în tot acest timp. Pe cât de entuziasmat este publicul de reîntoarcerea ARTmania Festival, pe atât de încântați și pregătiți suntem noi să ne reîntâlnim cu ei anul acesta”, a mai spus aceasta.

La FITS descoperim frumusețea

Festivalul Internațional de Teatru revine la Sibiu în perioada 24 iunie – 3 iulie și va avea o temă unică: „Frumusețe/Beauty”. Noutatea pe care o aduce în acest an este faptul că în deschiderea și în închiderea evenimentului nu vom mai avea parte de clasicele focuri de artificii. Acestea vor fi înlocuite de două momente speciale în care 200 de drone vor face spectacol deasupra Sibiului.

„Ediția de anul trecut a fost cea mai complexă și de succes din istoria festivalului. Astfel că în 2022 ne-am propus să o depășim. Am arătat cum putem construi speranța împreună cu milioane de iubitori ai artelor spectacolului din întreaga lume. Acum suntem gata să ne lăsăm uimiți de puterea miraculoasă și nelimitată a frumuseții. Frumusețea merge dincolo de estetică sau de o definiție obiectivă sau subiectivă. Frumusețea transcede barierele geografice și culturale, iar dorința noastră de a fi martorii ei ne unește. Alături de bunătate și adevăr, frumusețea este unul din conceptele fundamentale ale înțelegerii naturii umane. În acest an ne dorim să ne recăpătăm bucuria de viață și artă prin Frumusețe”, a spus Constantin Chiriac.

Vedem cele mai bune filme

În perioada 10-16 octombrie, cele mai bune filme vor putea fi văzute la Sibiu, la Astra Film Festival. După doi ani de pauză, revine și Astra Film Junior, cel mai îndrăgit program de educație audiovizuală din România.

„Lucrăm deja la foc continuu pentru ediția de la toamnă, care va avea probabil cea mai mare densitate de evenimente culturale de neratat. Practic, vorbim de o săptămână în care, tot timpul va fi ceva de văzut, de trăit și de gândit. Ne așteptăm ca mulți prieteni de toate vârstele ai festivalului să îți ia concediu atunci și să vină anume la Sibiu în anotimpul celor mai frumoase culori”, a spus Dumitru Budrala la momentul în care au început înscrierile pentru AFF 2022.

Un alt eveniment dedicat filmului, ESTE FILM Festival 2022, are loc în perioada 25-29 mai, la Sibiu. ESTE FILM Festival este la a 6-a ediție de festival și a 3-a de competiție. Perioada de înscriere a scurtmetrajelor deja s-a încheiat, iar acum urmează prezentarea selecției. Premiul competiției de scurtmetraj românesc de ficțiune este în valoare de 2.000 euro.

Ne distrăm și în parc

Festivalul „Sibiul de Odinioară” ne invită între 2 și 4 septembrie în Parcul Tineretului să petrecem trei zile cu muzică retro, concerte, street food. „Venim cu vești bune pentru voi! Anul acesta ne vedem între 2 și 4 septembrie, în Parcul Tineretului! Vor fi trei zile speciale, cu muzică retro, concerte, street food și atmosferă inegalabilă! Intrarea este liberă pentru toată lumea! Vă așteptăm la distracție”, transmit organizatorii pe pagina de facebook a evenimentului.

De distracție vom avea parte și la Focus in the park, eveniment care revine la Sibiu între 24 și 28 august. Pe lângă cele prezentate, evenimente precum TIFF sau AriniFest nu au făcut încă publice detaliile legate de organizare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus