Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Proiecte de 456 de milioane de lei, finanțate în martie de Ministerul Investițiilor. 4 sunt în Sibiu

Proiecte de 456 de milioane de lei, finanțate în martie de Ministerul Investițiilor. 4 sunt în Sibiu

Puțin peste 3 milioane de lei este suma de bani care va intra în județul Sibiu pe proiecte semnate în această lună de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

În total, în țară sunt 210 contracte de finanțare în valoare de 456 milioane lei, iar prin intermediul acestor contracte sunt asigurate finanțări pentru următoarele domenii: infrastructura de apă și canalizare, sanitar, învățământ, termo-energetic și al biodiversității.

În județ, în comuna Târnava urmează să fie finanțat un proiect pentru consolidarea capacității unității de învățământ pentru gestionarea crizei pandemice. Valoare: 1.199.585 lei.

Pntru consolidarea capacității unităților de învățământ special pentru gestionarea crizei pandemice, întregul județ mai primește 821.776 lei.

Municipiului Sibiu i se decontează proiectul pentru ”creșterea siguranței pacienților în spitalul clinic de pediatrie”, în valoare de 329.007 lei, iar în Dumbrăveni se vor achita echipamente medicale în valoare de 927.253 lei.

La nivel național, printre cele mai importante cont racte semnate se numără cele semnate cu E-Distribuție Muntenia SA – în valoare de 55,63 milioane lei, E-Distribuție Dobrogea S.A – 45,64 milioane lei, Comuna Telciu, județul Bistrița-Năsăud – 33,94 milioane lei, Distribuție energie electrică România S.A. – în valoare de 28,29 milioane lei, UAT Municipiul Târgu Mureș – 19,89 milioane lei.

„Prin intermediul POIM se asigură finanțarea a peste 1.000 de proiecte, importante pentru oameni, beneficiari, dar și pentru economia țării noastre. Întreaga echipă POIM își propune ca în perioada următoare să finalizeze cât mai multe proiecte, susține secretarul de stat Cristian Roman, citat de Agenția de presă Rador.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus