Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Sibian, premiat în Austria. ”Emilian Tantana, și-a adus cu el incredibilul său talent organizatoric și pasiunea nemărginită pentru jazz”

Sibian, premiat în Austria. ”Emilian Tantana, și-a adus cu el incredibilul său talent organizatoric și pasiunea nemărginită pentru jazz”

Guvernatorul landului Austria de Sus i-a decernat sibianului Emilian Tantana, unul din organizatorii Festivalului de Jazz de la Sibiu, alături de Nicolae Nae Ionescu, medalia de aur pentru cultură din partea statului federal Austria Superioară, anunță Tips.at.

„Pentru regiune, dar și pentru Bad Ischl, sosirea lui aici ar trebui să se dovedească a fi o lovitură norocoasă cu efect de durată. Pentru că Emilian și-a adus cu el incredibilul său talent organizatoric și pasiunea nemărginită pentru jazz și le-a pus pe amândouă în slujba unei cauze bune încă de la început”, a declarat Ines Schiller, primarul din Bad Ischl, oraș în landul Austria Superioară.

Educat și introdus în cultura muzicii de jazz la Sibiu, Emilian Tantana rămas în Salzkammergut în septembrie 1989, înainte de căderea regimului Ceaușescu.

În 1994, inginerul mecanic cu pregătire universitară a preluat președinția Jazzfreunde Bad Ischl, poziție pe care o deține și acum. În acest timp, mari vedete ale scenei de jazz au făcut popas în Salzkammergut. De la Dave Brubeck la Al Di Meola și Marc Copeland au ajuns aici datorită activității sibianului, apreciază presa austriacă.

Tată a trei fii, Tantana are regulat emisiuni radio cu program de jazz la Ö1și Freies Radio Salzkammergut din Austria, dar și la Radio România Cultural.

„Fără cultură, cum spunea cândva Emilian Tantana, nu există viață. Permiteți-mi să adaug: Fără Emilian, nu ar exista o scenă de jazz în Bad Ischl, așa cum ne-am bucurat în ultimele decenii. Aș dori să vă felicit pentru primirea Medaliei de aur pentru cultură din partea statului Austria Superioară”, a completat primarul.

Austria Superioară sau, mai rar, Austria de Sus este unul dintre cele nouă state federale ale Austriei, cu reședința în orașul Linz.

Bad Ischl, orașul în care s-a stabilit sibianul, este un oraș în landul Salzburg și este o celebră stațiune balneară montană, având o populație de cca 15 mii de locuitori.

La Bad Ischl se află reședința montană a familiei imperiale austriece, numită Kaiservilla.

Sursa foto: Tips.at

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Adina

Acum 2 ani

Bad Ischl e superb, recomand o excursie pe acolo pentru cei care trec prin zona. La fel Bad Gastein.... o minune de orasel cu cladiri de pe la 1800 si aer vintage, traversat prin centru de o cascada involburata si galagioasa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus