Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Francisc Tobă, fost parlamentar de Sibiu, revocat din Comisia de apărare a Camerei Deputaților. După ce a mers la Ambasada Rusiei

Francisc Tobă, fost parlamentar de Sibiu, revocat din Comisia de apărare a Camerei Deputaților. După ce a mers la Ambasada Rusiei

Plenul Camerei Deputaților a votat marți o hotărâre prin care deputatul Francisc Tobă (ex-AUR) a fost revocat din Comisia de apărare a Camerei, potrivit unui comunicat al deputatului PNL Sorin Moldovan, citat de G4Media. Hotărârea a fost votată cu 272 de voturi pentru și 5 împotrivă.

Decizia vine după ce Francisc Tobă, ales în Parlament pe listele AUR, a mers săptămâna trecută într-o vizită la Ambasada Rusiei din București alături de parlamentarii Diana Șoșoacă (ex-AUR), Mihai Lasca (ex-AUR) și Dumitru Coarnă (exclus din PSD din cauza acestei vizite).

”Într-o perioadă atât de complexă din punct de vedere al securității regionale, nu putem permite ca persoane care ar putea avea acces la cele mai sensibile informații să facă jocurile celor care agresează și comit crime de război în Ucraina”, a scris deputatul liberal Sorin Moldovan.

Tobă a fost ales pe listele de parlamentari AUR după ce partidul din care face Partidul Neamul Românesc (condus de Ninel Peia), a încheiat un protocol electoral cu AUR. AUR a cerut ulterior invalidarea mandatului lui Tobă, dar plenul Camerei i-a validat mandatul.

Tobă a fost deputat de Sibiu în perioada 1992-1996. Numele său apare în dosarul legat de represiunea care a avut loc în Sibiu, în 1989, speță cu peste 700 de victime (morți, răniți și lipsiți de libertate), care a fost clasată în 2010.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus