Sâmbătă,
08.10.2022
Ploi Scurte
Acum
7°C

Secretarul general al NATO: Dacă Finlanda şi Suedia solicită aderarea, ele vor fi binevenite

Secretarul general al NATO: Dacă Finlanda şi Suedia solicită aderarea, ele vor fi binevenite

Finlanda şi Suedia ar fi binevenite în NATO dacă ele ar decide să adere la organizaţie, dar orice astfel de decizie depinde de cele două ţări, a declarat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, relatează Reuters, citat de Agerpres.

''Lor le revine decizia, dar dacă vor solicita (să adere), atunci mă aştept ca 30 de aliaţi să îi primească cu bucurie'', a spus Jens Stoltenberg într-o conferinţă de presă organizată în ajunul unei reuniuni a miniştrilor de externe din ţările Alianţei.

El a adăugat că NATO va găsi probabil modalităţi ''de a răspunde îngrijorărilor pe care ele le-ar putea avea în legătură cu această perioadă provizorie între depunerea cererii şi producerea ratificării (de către aliaţi)''. Stoltenberg s-a referit astfel la posibila retaliere din partea Rusiei înainte ca cele două state să intre sub protecţia deplină a NATO.

NATO are în prezent 30 de state membre, dintre care 21 fac parte şi din Uniunea Europeană. Ţările membre ale UE care nu au aderat la Alianţa Nord-Atlantică sunt Austria, Cipru, Finlanda, Irlanda, Malta şi Suedia.

Finlanda are o frontieră terestră cu Rusia cu o lungime de 1.340 de kilometri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 585

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus