Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
13°C

Acţiunea de recuperare a ucraineanului decedat în Masivul Pop-Ivan, amânată din cauza vremii nefavorabile

Acţiunea de recuperare a ucraineanului decedat în Masivul Pop-Ivan, amânată din cauza vremii nefavorabile

Autorităţile române implicate în salvarea bărbaţilor ucraineni care au trecut prin Munţii Maramureşului pentru a ajunge în România vor relua joi operaţiunea de recuperare a persoanei decedate, a informat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă, citat de Agerpres.

"Având în vedere faptul că există riscul producerii de avalanşă, iar condiţiile meteorologice sunt nefavorabile, este semnalată ceaţă în Masivul Pop Ivan (Munţii Maramureşului - n.red.), a fost luată decizia efectuării misiunii de extragere/recuperare a persoanei decedate, dintr-o zonă montană greu accesibilă, în cursul zilei de mâine, 7 aprilie 2022. În acest context, echipele de intervenţie şi elicopterul SMURD din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne care au acţionat în sistem integrat se retrag din teren", a spus Dan Bucă.

Potrivit acestuia, în Ucraina au fost găsite şi salvate de către autorităţile ucrainene şase persoane. În România au fost găsite şi salvate trei persoane de cetăţenie ucraineană care au trecut ilegal frontiera de stat a ţării noastre.

"În acest moment nu mai sunt persoane rătăcite în zona Masivului Pop Ivan care să fie căutate în cadrul acestei operaţiuni", a precizat Dan Bucă.

Citește și Mai mulți refugiați ucraineni au încercat să treacă munții în România. Unul a murit, iar altul a fost găsit cu degerături

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus