Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Se reduc locurile de parcare în centrul istoric al Sibiului: mai mult spațiu pentru pietoni

Se reduc locurile de parcare în centrul istoric al Sibiului: mai mult spațiu pentru pietoni

Administrația locală anunță desființarea a 13 locuri de parcare de pe strada Timotei Popovici, una din străzile cel mai sufocate de mașini din centrul istoric al Sibiului.

Locurile de parcare sunt desființate doar pe un tronson al străzii, cel cuprins între Alexandru Papiu Ilarian și piața Schiller.

”S-au desființat 13 locuri de parcare pentru a face loc mai mult pietonilor și pentru ca circulația să se desfășoare mai bine, pe o stradă îngustă din zona centrală. Locurile de parcare desființate sunt cele de pe partea cu numerele impare, iar locurile de pe partea opusă se vor muta complet pe carosabil”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat remis pentru cititorii Turnul Sfatului.

Trotuarele rămân, astfel, pietonilor, arată reprezentanții administrației locale care roagă șoferii să respecte semnele de ”Oprire interzisă” deja amplasate.

”Recomandăm șoferilor să se îndrepte spre alte parcări din zonă, mai ales spre parcarea de la Piața Teatrului și parcarea Cazarma 90. Reamintim că informațiile cu privire la numărul de locuri disponibile în aceste două parcări zonale sunt afișate în timp real pe panourile digitale amplasate în Piața Unirii”, mai îndeamnă funcționarii administrației locale. Care reamintesc și de faptul că zona centrală este deservită de Linia Verde, al cărui traseu a fost prelungit până în zona stadionului municipal. ”Un traseu prelungit, eliberându-i astfel de grija găsirii unui loc de parcare”, apreciază reprezentanții Primăriei.

Citește și Primăria extinde zona pietonală pe încă o stradă din centrul istoric

Sursa foto: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Laurelian Ionescu

Acum 1 an

Mai terminati cu userisme din astea demne de scoala ajutatoare! Avem nevoie de locuri de parcare cand venim cu familia in centru sa servim masa sau un pahar de bautura fina! Ne-am saturat sa muncim in acest oras si sa platim miliarde de euro la buget, iar conducerea aroganta a acestui oras sa ignore sibienii si nevoile lor autentice!
Raspunde

Vld

Acum 1 an

vii cu masina si bei o bautura fina? bautura fina e o nevoie autentica?
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Hahahaha..vine cu masina sa bea. La puscarie infectule !!! Auzi..sibian....e plin Sibiul de maimuțe.

Raspunde

Fghf

Acum 1 an

sa le scada numarul dar sa faca o zona special pentru cei care trebuie sa vina la primarie sa rezolve probleme administrative, cu un timp de parcare de maxim 1 ora si plata dubla (ca sa nu fie tentati si cei care le este lene sa mearga pe jos). cand ai treaba la primarie (care oricum are un program de gravide) trebuie sa te invoiesti de la lucru, sa fugi repede sa rezolvi dar pierzi mult timp si pana gasesti un loc de parcare (si nu poti veni din zona industriala cu autobuzul sau pe jos ori bicileta in timp util)...
Raspunde

Dragos

Acum 1 an

Ar trebui desființate TOATE locurile de parcare din centrul istoric, mai puțin cele ale riveranilor. Sibiul a devenit un mare depozit de mașini second hand, probabil ca oamenii nu realizează ca isi fac singuri rău…
Raspunde

Neluțu O

Acum 1 an

Pe de o parte vrem să avem mai mulți turiști, care turiști vin cu mașina,pe de altă parte desfințăm parcările existente. De aceste desfințări ne plîngem noi, cei din zona centrală, mai puțin turiștii. Noi ,care nu avem curți și care dăm ture de centru pentru a ajunge ACASĂ. Prin această intervenție vreau să reamintesc că în zona centrală încă mai sunt( mulți) oameni,care au și mașini. Să parcăm la Gară? Cît va mai dura calvarul ăsta? Ce se urmărește cu asta? Să plecăm, să-și ia unii casele noastre? Trebuie găsită o soluție și pentru noi !!!
Raspunde

Aliona Tiribombă

Acum 1 an

Hai sa fim realisti..... si sinceri ! Domnilor angajati ai primariei si administratiei. Doar dumneavoastra si numai dumneavoastra, aveti dreptul sa mai umblati cu masinile in zona centrala !!! Sclavii, adica oamenii de rand, au dreptul doar sa ia autobuzele, pentru a merge in zona industriala si a lucra la fabricile germane, pentru a produce piese si ce mai produc ei acolo, pe salarii de 5 ori mai mici decat in Germania, ca sunt tigani si din Estul Europei si abia isi permit si ei niste masini second hand, cu care va strica dumneavoastra vibe-ul ! Hai sa fim seriosi si sa recunoastem, ca despre asta e vorba, de fapt..... ce tot umbla saracii astia cu cazanele alea, nu le mai ajung autobuzele ?.... puse la dispozitie de primarie, autobuze turcesti si putine la numar. N-au inteles inca romanii ca ei sunt sclavii Europei ?.... ce tot atata masini masini masini.... biciclete, domnilor, ca in Coreea de Nord ! Si sa ziceti multumesc, ca aveti granita deschisa, sa plecati sa munciti muncile de jos, direct la stapani acasa, in cazul in care nu va mai place aici. Ca asta e Romania... o colonie, cum era Congo, prin 1700 ! Sau Mexico sau toate alea. Nu intelegeti, dumneavoastra, dragi administratori, de ce vor si romanii astia sclavi, atatea chestii.... vai vai. Asta e de fapt, problema.
Raspunde

Taliona Aribomba

Acum 1 an

Dar dumneavoastra de ce nu plecati din colonie, daca va simtiti atat de rau in ea...? Sigur o sa gasiti o tara potrivita stilului dumneavoastra - va sugerez India, ca e plina de masini. Sa nu cumva sa mergeti in Norvegia sau Olanda, ca acolo toata lumea merge cu bicicleta!
Raspunde

Jule

Acum 1 an

Cati oameni merg cu autobuzul pe linia verde? De cele mai multe ori vad autobuzul gol sau doar cu o singura persoana. Mi se pare o investitie proasta ca multe altele in Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus