Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
19°C

József Váradi, CEO-ul Wizz Air, la Sibiu: ”Suntem hotărâți să continuăm investițiile în România, vrem să aducem mai multe avioane, să deschidem rute noi”

József Váradi, CEO-ul Wizz Air, la Sibiu: ”Suntem hotărâți să continuăm investițiile în România, vrem să aducem mai multe avioane, să deschidem rute noi”

József Váradi, CEO-ul companiei aeriene Wizz Air, a vizitat în cursul zilei de miercuri Aeroportul Internațional Sibiu și baza Wizz Air din orașul nostru.

Cu această ocazie, József Váradi a declarat că în țara noastră și la Sibiu se vede o creștere puternică a pieței după pandemie, iar impactul războiului din Ucraina asupra sectorului aeronautic este limitat. Dimpotrivă, datorită relocării avioanelor din Ucraina și Rusia, România are de câștigat.

”Războiul din Ucraina nu ne afectează atât de mult pe cât ați putea crede. Evident, nu putem zbura în Ucraina și nu putem zbura în Rusia din cauza sancțiunilor. Am relocat capacitatea prevăzută inițial pentru zborurile în Ucraina și Rusia către alte piețe și România este, de fapt, unul dintre beneficiari pentru că am adus mai multe avioane în România.

România o duce foarte bine, cred că vedem o revenire a cererii după pandemie foarte abruptă și puternică. Nu doar că observăm o recuperare a cererii, dar creștem și capacitatea în România și rețeaua. Ca să vă faceți o idee, vara aceasta vom opera la 140% din capacitate, și această creștere vine în urma investițiilor făcute în piețe și aeronave în perioada pandemiei. De asemenea, organizația noastră crește, dezvoltăm bazele și angajăm mii de piloți și echipaj de cabină. Cred că pandemia este în urma noastră și impactul războiului este unul pe termen scurt asupra afacerii. Așteptăm cu entuziasm o vară foarte intensă”, a declarat pentru Turnul Sfatului József Váradi.

Wizz Air a deschis o bază în orașul nostru în urmă cu aproape șase ani. După startul promițător, restricțiile impuse de pandemie au împiedicat Sibiul să se dezvolte la potențialul real, crede șeful Wizz Air.

”Ultimii ani au fost bulversați de pandemie și nu am putut vedea potențialul maxim al Sibiului. Trebuie să vedem cum se va manifesta piața post-pandemie. Eu sunt foarte încrezător și cum am spus, România traversează o perioadă foarte bună ca țară și în acest context fiecare dintre bazele noastre este puternică, inclusiv cea din Sibiu. Așteptăm să trecem peste vară să vedem ce urmează, dar una peste alta suntem foarte dedicați pieței din România, suntem hotărâți să continuăm investițiile în România, vrem să aducem mai multe avioane, să deschidem rute noi, să construim organizații mai solide, să angajăm mai mulți oameni și să avem un impact tot mai mare asupra economiilor și societăților”, a mai spus József Váradi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Anais Șonchereche

Acum 2 luni

Sibiul si sibienii ne-am dezvoltat enorm in ultimii 30 de ani, fiind pe primul loc in tara la bunastare, putere de munca, businessuri, investitii, proiecte grandioase. Este cazul ca aceste companii ieftine sa ne cam lase in pace si sa se concentreze pe Cluj si Brasov. Noi avem nevoie de Emirates, Qatar, Qantas, Air Alaska sau Swiss Air pentru a calatori la adevarul nostru nivel!
Raspunde

Aliona Tiribombă

Acum 2 luni

Pe langa la a debita prostii, mai esti bun la ceva ? Observ ca tot timpul vii cu asemenea "bascalii" de 2 lei si de clasa a 3-a. Destul de trist.
Raspunde

Matheus

Acum 2 luni

Este binecunoscut faptul că la aeroportul Sibiu toate numirile în funcții de conducere, și nu numai, sunt politice. Oare de ce este nevoie de 5 directori, care primesc câte 10000 de lei pe lună salar, la un aeroport cu 7 curse?? Este la fel de cunoscut faptul că acolo este un amantlâc continuu, plecând de la conducere și terminând cu cei de la security. Aeroportul din Sibiu nu merită, dar probabil că nici nu vrea, să aibă mai multe curse decât în prezent.
Raspunde

Netz

Acum 2 luni

Dar returnarea platiilor pentru biletele a caror zboruri au fost suspendate cand le face Wizzair? sau prefera investirea lor in dezvoltarea ...... lor? Doar nu a nostra!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus